Egy mentő, egy műtő, egy szülészet: mutatjuk a fotós kihívás legmenőbb indulóit

A Tetris-kihívásban számos magyar és külföldi egészségügyi szerv részt vett.

mentok-tetris-challenge-kihivas
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Valószínűleg sokan találkoztak már a Tetris Challenge elnevezéssel futó, új fotós kihívás szokatlan képeivel, rengeteg magyar és külföldi szervezet csatlakozott hozzá, hogy megmutassák a hivatásukhoz szükséges összes kelléket katonás rendbe rakva.

Noha volt néhány előd, a Tetris-kihívást hivatalosan a zürichi járőrök indították szeptember 1-jén, amikor megmutatták autójuk tartalmát a földön elrendezve, majd kijelölték a kihívottakat. A játék célja, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a kaotikusnak látszó kellékrengeteget, egy mentőautó vagy egy műtő felszerelését egy szakavatott szem probléma nélkül át tudja látni.

Mentők a kihívásban

A kihívás gyorsan nemzetközi szinten népszerűvé vált, egyre többen csatlakoztak egy-egy kihívó által, vagy akár teljesen önként is. A mentők mellett rendőrök, tűzoltók, szülészetek és kórházi osztályok is beálltak egy fotó erejéig, hogy megmutassák a nagyvilágnak, micsoda eszköztárral kell nap mint nap bánniuk éles helyzetben. Az egészségügyi intézményekből mutatunk néhány hazai és külföldi példát.

(Borító- és ajánlókép: Instagram/Országos Mentőszolgálat Medisch Centrum Leeuwarden )

Ezt is szeretjük