Velük fogyhatsz télen! A szezon 7 alacsony glikémiás indexű étele
Az aszalt szilva vagy a kivi a jobb választás, ha fogyni akarsz?
A glikémiás index fogalma hosszú ideig csak a cukorbetegek számára volt érdekes, ám az elmúlt években a fogyókúrázók és az inzulinrezisztenciával küzdők is elkezdtek odafigyelni rá. A glikémiás index egy szám 0 és 100 között, mely a táplálékokat az alapján sorolja alacsony - 55 alatti -, közepes - 56-69 közötti - vagy magas - 70 feletti - kategóriába, hogy milyen hirtelen emelik meg a vércukorszintet.
Az alacsony glikémiás indexű táplálékok fogyasztása hosszabb időn át tartó teltségérzetet biztosít, nem okoz vércukorszint-ingadozást, ezáltal nem kell tartanod a hirtelen rád törő szénhidrát-éhségtől. Töltsd ki a az alábbi kvízt, és kiderül, mennyire vagy képben az egyes élelmiszerek glikémiás indexét illetően.