Gyógyító ivóvizek itthon, amik segítenek az epének: az emésztésnek is jót tesznek
Magyarország a gyógyvizek országa, és nem csak a termálfürdők miatt. Az értékes vizeket meg is lehet inni.

szulfátos víz nyitó
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egészségügyi panaszok esetén a gyógyvizes ivókúrák is sokat tudnak segíteni. Nem mindegyik termálfürdő vize alkalmas fogyasztásra, a helyszíneken külön jelzik ennek a lehetőségét.

Ezenkívül még boltokban is hozzá lehet jutni az értékes forrásvizekhez, és Magyarországon a szulfátos gyógyvizekből sincsen hiány.

Szulfátos gyógyvizek Magyarországon

A szulfátos gyógyvizek képesek szabályozni a gyomorsav termelődését. Attól függően, hogy valaki étkezés előtt vagy után fogyasztja őket, csökkentik vagy serkentik a gyomorsav termelődését. Jótékony hatásuknak köszönhetően megszüntetik a puffadást és a teltségérzetet, támogatják az emésztést. A glaubersós gyógyvizek is olyan nátrium-szulfátokat tartalmaznak, amik jó hatással vannak az epeutakra, megelőzhető velük az epebetegségek kialakulása, ráadásul anyagcsere-serkentő, méregtelenítő tulajdonsággal is bírnak.

Fontos tudni, hogy a gyógyvizek fogyasztása kifejezetten ellenjavallt elégtelen veseműködés esetén, epekőnél vagy epegyulladásnál, illetve májgyulladás és gyomorfekély meglétekor. Csak enyhébb egészségügyi panaszoknál ajánlott fogyasztani, kúraszerű használatuk előtt érdemes konzultálni kezelőorvossal vagy dietetikus szakemberrel.

(Képek forrása: Getty Images Hungary, orszagalbum, indafoto, Wikipedia, borító-és ajánlókép: Getty Images Hungary)

Szűrővizsgálat házilag

Az emésztőrendszeri bajok sokszor egészen addig rejtve maradnak, amíg tüneteket nem okoznak. Épp ezért hasznos otthon is elvégezhető tesztünk, mert már a korai stádiumban kimutatja a szabad szemmel nem érzékelhető vérzéseket a székletben, aminek köszönhetően sok betegséget megelőzhetsz.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ezt is szeretjük