Erős székrekedés, lassú anyagcsere ellen: 8 természetes szer, ami biztonsággal használható

Természetes hashajtók, amelyek gyorsan elmulasztják a panaszokat.

GettyImages-1124475540
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A székrekedés egy olyan emésztőrendszeri probléma, amelynek hátterében számos különböző ok állhat a nem megfelelő, rostszegény táplálkozástól a mozgásszegény életmódon át a gyógyszermellékhatás következményeként a bélbetegségekig. 

Hashajtók helyett a székrekedés megszüntetésére érdemes először természetes, házi praktikákkal próbálkozni. Az étcsokoládét, cukros italokat, a keményítőt mindenképpen érdemes mellőzni legalább a szorulás időszakára, és rostdús táplálkozásra váltani, valamint megfelelően pótolni a folyadékot, hiszen a bélrenyheség az anyagcsere lassulásához vezet, ami a fogyókúrát is szabotálja.

Természetes hashajtók, amelyek elmulasztják a panaszokat

A rostban gazdag élelmiszerek támogatják a belek munkáját, miközben az anyagcsere megfelelő működését is biztosítják. A rostok legfontosabb forrásai a teljes kiőrlésű ételek, a zöldségek és a gyümölcsök, amelyeket iktass be naponta több alkalommal is az étkezéseidbe.

Szűrővizsgálat házilag

Az emésztőrendszeri bajok sokszor egészen addig rejtve maradnak, amíg tüneteket nem okoznak. Épp ezért hasznos otthon is elvégezhető tesztünk, mert már a korai stádiumban kimutatja a szabad szemmel nem érzékelhető vérzéseket a székletben, aminek köszönhetően sok betegséget megelőzhetsz.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Borító- és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük