A 3 legjobb szájvíz
Szerintünk
A fogápoláshoz hozzátartozik a szájvíz használata is. Eláruljuk, hogy mit válassz a hosszantartó friss leheletért, és az egészséges fogakért.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amíg csupán néhány évtizeddel ezelőtt az emberek nagy része a napi háromszori fogmosást sem tartotta be, ma már fogselymekkel, különleges fogkefékkel, és ezerféle fogkrémmel kényeztetnek minket – vagyis fogainkat – a gyártók.

Hogy mennyire éri meg mindezeket használni, az nem kérdéses. Mivel ételeink egyre egészségtelenebb anyagokat tartalmaznak, melyek nemcsak a gyomrot, az emésztés helyes működését, hanem a fogak épségét is befolyásolják. A rengeteg cukrozott üdítőital, a savas, maró hatású cukorkák, a jéghideg fagylaltok, a forró levesek, vagy akár az alkohol nagymértékben hozzájárulnak a fogak romlásához

Arról nem is beszélve, hogy az egész napos rohanás közben az ember össze-vissza táplálkozik, és nincs mindig mosdó a közelben, hogy meg tudja mosni a fogát. Így maradnak a ph-értéket visszaállító rágógumik, és az esti és reggeli sokkal alaposabb fog- és szájtisztítás. Ehhez viszont nélkülözhetetlen a szájvíz használata, mely nemcsak a fogszuvasodás megelőzésében játszik fontos szerepet, hanem friss leheletet biztosít, valamint az egész szájüreget, a garatot és fogínyt is védi a betegségektől.

Ági

Az érzékeny fogaknak

A fogápolás, jobban mondva az egész száj ápolása nálam a fogmosásból és szájöblítésből áll. A fogaim sajnos nagyon érzékenyek, ezért különösen nagy figyelmet fordítok a helyes szájhigiéniára és a megfelelő termékek kiválasztására. A Colgate szájöblítő sorozatában szerencsére rábukkantam egy kifejezetten érzékeny fogakra és ínyre való szájvízre – a Colgate Plax Sensitive-re. Enyhén mentolos ízű, gátolja a kellemetlen lehelet kialakulását, miközben segít a foglepedék és fogkő kialakulásának megelőzésében is.

Pálma

A gyulladt fogaknak

Természetesen a megfelelő fogápolást mindig fontosnak tartottam, ennek azonban sokáig nem képezte részét a szájöblítő használata. Amikor azonban nemrég komolyabban begyulladt az egyik fogam, elhatároztam, hogy változtatok ezen. A Curasept szájöblítőt az egyik patikában ajánlották, amely állítólag csökkenti a szájban lévő baktériumok számát, és ezzel együtt a plakk képződését, valamint enyhíti az így gyulladását. Egy kupaknyi Curasept-tel reggel és este 1-1 percig kell öblögetni, ám a terméket csak addig szabad használni, amíg a probléma fennáll, illetve legfeljebb 28 napig. És hogy bevált-e? Nagyon is. Bár azóta sem szereztem be mindennapos használatra szájöblítőt, Curaseptet mindig tartok otthon, ha szükség lenne rá.

Luca

A biztonság kedvéért

A több lépéses szájápolást azért tartom fontosnak, mert egyelőre nincs sok bajom a fogaimmal, de mivel nagyon félek a fogorvostól, szeretném, ha ez a kellemes állapot így is maradna. Ezért különösen nagy gondot fordítok a megfelelő fogkrém, fogkefe és szájöblítő kiválasztására és rendszeres használatára. Több szájvizet kipróbáltam, de mivel nagyon kényes vagyok az ízekre, és igen gyorsan rosszul tudok lenni egy nem ízlő aromától, a hatékonyság mellett az íz is döntő szerephez jutott. Az Aquafresh Mild & Minty szájvize finom, így öblögetés közben nem kavarodik fel a gyomrom, ráadásul hatékony is – azóta sincs gondom a fogaimmal.

Ezt is szeretjük