Tavaszi életmódváltás címszóval sokan emelik le a hűtőpolcról a gyümölcsös joghurtokat, pedig ezek rengeteg ízfokozót és cukrot tartalmaznak, így korántsem egészségesek. Ha tényleg szeretnél odafigyelni az étkezésedre, válassz élőflórás natúr joghurtot, és külön keverj bele friss gyümölcsöt! Tudj meg többet a gyári gyümölcsjoghurtokról!
Dia
A frissen facsart gyümölcslé szintén jó kezdet lehet a dobozos, cukros löttyökhöz képest, de ezekből sem szabad túl nagy mennyiséget inni, mert a gyümölcssavak befolyásolhatják a szervezet egyensúlyát.
Dia
A szénsavas üdítők az ördögtől valók, ha az egészségről van szó, cukrosak, tele vannak adalékanyagokkal, ráadásul gyomorsavat termelnek. Egyszóval jobb őket elkerülni, még akkor is, ha egy melegebb napon jó ötletnek tűnik behűtve fogyasztani őket.
Dia
A hideg téli hónapok múltán jó program egy-egy esős délutánon gombát szedni. Alapvetően egészséges is a gomba, de nagy mennyiségben sav-bázis problémát okozhat, ezért hetente egy alkalomnál többször nem érdemes fogyasztani.
Dia
A megmaradt befőtteket, lekvárokat a tavaszelőn mindenki gyorsan el akarja fogyasztani, hiszen jön a friss gyümölcs utánpótlás. Ezekkel a cukorbombákkal jobb csínján kell bánni, ugyanis könnyen felboríthatják a szervezet sav-lúg egyensúlyát.
Dia
Ha tavasz, akkor a jóleső hűvös sör is napirendre kerül, de függetlenül attól, hogy sima vagy gyümölcsös változatot választasz-e, alkohol-, illetve cukortartalma miatt óvakodj a nagy mennyiségtől, mert könnyen elsavasíthatja a szervezetet.