Durván keményedik és hámlik a sarkad? Betegség, és nem a cipőd az oka
Ha a pedikűr nem segít, komolyabb ok is meghúzódhat a háttérben.

lab
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Míg télen sokan hajlamosak szemet hunyni afölött, hogy a kelleténél szárazabb és vastagabb a sarkuk környékén a bőr, emellett hámlik is, és állandóan repedezett, nyáron szinte mindenki nagyobb gondot fordít a pedikűrre.

Sajnos azonban van, hogy a rendszeres és megfelelő lábápolás sem segít a problémán, mivel az ok nem annak hiánya, sokkal inkább olyan probléma, mely a szervezet belső működésével függ össze, legyen szó bőrbetegségekről vagy épp súlyosabb kórképekről.

A legáltalánosabb okok

A sarok és a lábfej bőrének említett problémáit egyéni adottság is okozhatja - van, akinek gyakrabban van szüksége pedikűrre -, emellett meghúzódhat a háttérben a nem megfelelő cipő, illetve a sarok túlzott terhelése is. Utóbbi esetben túlsúlyról, illetve a láb ortopédiai problémájáról is lehet szó, így érdemes mielőbb orvossal konzultálni.

Jellemző ok a gombás fertőzés, mely esetben nem feltétlenül jelenik meg a viszketés is. Gomba sajnos nemcsak a körmön jelenhet meg, a lábfej bőrén, a talpon és a sarkon is igen makacs problémát jelent, mely átterjedhet a körömre is - sajnos ez oda és vissza is igaz.

A tünetek fennállása esetén célszerű bőrgyógyászhoz fordulni, már csak azért is, mert előbbi mellett szintén gyakori oka a sarokbőr hámlásának, repedezésének a pikkelysömör, illetve az ekcéma, melyre szakember tud megfelelő kezelést előírni.

10 perc alatt eredmény

A pajzsmirigy alulműködés gyorsteszt teszt előnye az egyszerű használat: kényelmesen, otthon bárki el tudja végezni, csupán egyetlen vércseppre van szükség hozzá.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Mindemellett fontos megemlíteni a test dehidratációját is, mely testszerte okozhat hasonló tüneteket, érdemes ezért elsőként jobban odafigyelni a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztására.

Komolyabb betegség is állhat a háttérben

Ha előbbi okokat ki tudod zárni, viszont tartósan fennáll a probléma, fontos tisztában lenni azzal, hogy komolyabb betegségeknek is tünete lehet, amit orvossal való konzultáció, illetve kivizsgálás - sokszor már egy vérkép is elég - tud megerősíteni.

Gyakori, hogy a tünetek fennállása ásványi anyagok vagy vitaminok hiányára vezethető vissza - például vashiány is okozhatja -, de a pajzsmirigy-alulműködéshez és a cukorbetegséghez is társulhat.

A cukorbetegséget gyakran jelzik különféle bőrtünetek. Nézd meg a képeket!

Ezt is szeretjük