Tilos ilyet enned, ha sok a savad: nem biztos, hogy tudtál róla
Ha gyakran ég a gyomrod, a következő élelmiszereket nagyon fontos kerülnöd!
- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
A gyomorsavtúltengés, illetve a gyomorégés kellemetlen tüneteivel szinte mindenki találkozott már élete során. Amellett azonban, hogy a gyakran fájdalmas, égő érzés, a szegycsont mögött jelentkező fájdalom, sőt, akár a fulladásérzés egy-egy kiadósabb, zsírosabb, fűszeresebb étkezés után is tapasztalható, egy jóval összetettebb probléma, a reflux is kialakulhat a fokozott gyomorsavtermelés talaján, mely a gyomorsav és azzal összekeveredett gyomortartalom nyelőcsőbe való visszajutását jelenti, már jóval súlyosabb következményeket előrevetítve.
Ha gyakran vagy éppen folyamatosan küzdesz a problémával, mindenképpen fordulj orvoshoz, a savlekötők és más gyógyszerek azonban semmiképpen sem válthatják ki a táplálkozási szokások megváltoztatását. Amellett, hogy sohasem eszel túl sokat - inkább sokszor és keveset -, nagyon fontos, hogy a következőket kerüld, ugyanis súlyosbíthatják a tüneteket. Nézd meg a képeket!
Képeken 8 étel, ami pokoli fejfájást okozhat
OLVASD EL EZT IS!