Fogyaszt, laktat, méregtelenít, de desszertként ismered
Változatos ételekhez használhatod.
A rebarbara már tavasz elejétől jelen van a zöldségesek kínálatában, míg a kertben általában kicsit később válik szedhetővé. A többnyire desszertek alapanyagaként ismert növényt azonban nemcsak édességek formájában, de fogyókúrák fő összetevőjeként is kipróbálhatod.
A rebarbaradiéta már nagyon népszerű Nyugat-Európában, sőt, egyre több sztár, például Keira Knightley is csupa jó eredményről számolt be vele kapcsolatban. A zöldséget rendszeresen, kúraszerűen fogyasztók két-három hetente háromkilós fogyásról számolnak be.
Miért fogyaszt a rebarbara?
Akárcsak a legtöbb zöldség, a rebarbara is kevés kalóriát tartalmaz, egészen pontosan 17-et egy 100 grammos adagban. Előnyös hatásai javát antioxidánsainak, a polifenoloknak köszönheti, amelyek közt a katekin is jelen van. Ez a vegyület többek között a zöld teának is zsírégető tulajdonságokat kölcsönöz, ami nincs másképp a rebarbara esetében sem.
A rebarbara további jó tulajdonsága, hogy rengeteg rost van benne, így segíti az emésztést, salaktalanít és laktat. A zöldségből egy 100 grammos adag elfogyasztása képes fedezni az egészséges csontokhoz szükséges kalciummennyiség tizedét, a véralvadást gátló K-vitamint tartalmaz, valamint a bőr és szem számára nélkülözhetetlen lutein van benne.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Így edd, hogy égesse a zsírt!
A rebarbara levele túl sok oxálsavat tartalmaz, így nem fogyasztható, csak a vastag levélnyelek, amelyeket frissen számos étel alapanyagaként használhatsz a fogyókúra során.
Ahhoz, hogy jó eredményeket érj el a diétával, ha desszertet készítesz a rebarbarából, ne használj cukrot, vagy csak minimális mennyiségben, és akkor is inkább xilit formájában. Egészséges és ízletes süteményeket készíthetsz 250 kalória alatt például, ha ezeket kipróbálod - több rebarbarás tippet is találsz köztük!
Emellett édes formájában kompót, lekvár vagy szósz is készülhet a zöldségből, a melyeknek mindig remek kiegészítője az eper, a körte és az áfonya.
Amikor főételként készíted el a rebarbarát, gyömbérrel, vaníliával vagy fahéjjal érdemes fűszerezni. Ilyen formában könnyű krémlevest főzhetsz belőle, vagy lecserélheted a gyümölcsleves egyes összetevőit rebarbarára, sőt, húsok mellé is felszolgálhatod a párolt alma helyettesítőjeként.
Amennyiben italként is szeretnéd kipróbálni, készíthetsz belőle fogyasztó vizet, vagy teát forrázhatsz bioboltokban kapható gyökeréből, mely számos egyéb probléma kezelésére is alkalmas.
Kinek nem ajánlott a rebarbaradiéta?
A rebarbara-monodiéta, amelyben minden étkezés helyett csak a zöldséget eszed, egyáltalán nem ajánlott. Egészséges nassolnivalóként nyersen vagy különböző diétás ételek formájában azonban a legtöbb esetben nyugodtan alkalmazható a növény. Egyedül oxálsavtartalma miatt ellenjavallott azok számára, akik korábban vesekővel küzdöttek, ugyanis a vegyület nagy mennyiségben elősegítheti a kő ismételt kialakulását.
- veszélyes diéta
- villámdiéta
- rostban gazdag diéta
- salaktalanító szer
- rost
- salaktalanítás
- béltisztítás
- zöldség
- zöldségkúra
- zsírégető zöldség
- rákellenes táplálék
- sztárok szépségtitkai
- Életmód
OLVASD EL EZT IS!