Rákot és agyi degenerációt okoznak - Ezeket az ételeket ne fogyaszd többé!
Rendszeresen helyet kapnak az asztalon? Inkább kerüld őket.
Egyre több, napi rendszerességgel fogyasztott ételről röppen fel a hír, hogy rákkeltő vagy esetleg más, súlyos betegséget okoz a fogyasztása.
A leicesteri DeMontfort Universityn Martin Grootveld professzor arra az eredményre jutott, hogy a különféle ismert és kedvelt növényi olajok hevítése rákkeltő hatású, illetve olyan agyi degenerációhoz is vezethet, amilyen például az Alzheimer-kór. Így tehát kerülendő a növényi olajokban sült ételek fogyasztása.
Ezért veszélyesek a növényi olajok
A növényi olajok hevítése, tehát a velük történő sütés során aldehidek szabadulnak fel. Ezek a mérgező vegyületek szerepet játszanak például a rákos megbetegedések kialakulásában, a szív- és érrendszeri betegségek létrejöttében, továbbá különféle agyi degeneratív megbetegedések, például az Alzheimer-kór kialakulásában is.
Míg korábban folyamatosan hangoztatták a kutatók, hogy a telített zsírsavakat tartalmazó állati zsiradékok károsabbak a telítetleneket tartalmazó növényi társaiknál, ez az elmélet Grootveld professzor kutatásai alapján megdőlni látszik.
A professzor eredményei szerint ugyanis százszor-kétszázszor annyi mérgező, betegségeket okozó vegyület található a kedvelt növényi olajokban, például a napraforgó-, a repce- és a kukoricaolajban, mint amekkora egészségügyi határértéket a WHO megállapított. Aki tehát vigyázna az egészségére, inkább ne fogyasszon ezekben sült finomságokat.
Ha ennyi minden rákkeltő, mivel érdemes sütni?
A kutatásban a napraforgó-, repce- és kukoricaolaj eredményeit összehasonlították a kókuszolaj és a zsír, illetve a vaj hevítése során felszabaduló aldehidek mértékével, egészen pontosan a britek által kedvelt olajban sült halon és burgonyán végeztek vizsgálatokat.
Ebben a rákfajtában hal meg 5 ezer magyar évente! Nem a cigi, hanem ez okozza
Nézegess képeket!
ElolvasomMíg a növényi olajokból 5 millimol mérgező vegyület szabadult fel egy félórás sütés során, addig a zsír és a vaj 1 millimol aldehidet termelt. A legalacsonyabb a kókuszolaj hevítése során felszabaduló mérgek mennyisége volt: fél óra alatt mindössze 0,5 millimol. Ebből tehát megállapítható, hogy a népszerű növényi olajok helyett jobban megéri zsírban vagy vajban sült ételeket fogyasztani, a legjobb megoldást sütéshez pedig a kókuszolaj vagy kókuszzsír jelenti.
A kókuszolaj és a kókuszzsír egyébként ugyanaz, a folyékonyság, illetve a szilárdabb zsírállag a tárolási hőmérséklettől függ, így a megnevezés is.
![](https://kep.index.hu/1/0/5732/57327/573278/57327809_07309cacaf807221b8f555abed88fed7_wm.jpg)
Hüvelyszárazság enyhítése hormon nélkül!
Az égő, feszülő érzéssel, nehézkes együttlétekkel járó hüvelyszárazság a változókornál korábban is kialakulhat. A hormonmentes Cikatridina hüvelykúp segít enyhíteni a panaszokat. A kozmetológiából jól ismert hialuronsav mellett gyógynövények kivonatát tartalmazza. A Cikatridina használata a menopauzában tartósan ajánlott, a terhesség és szoptatás alatt pedig az orvos ajánlása szerint.
A Cikatridina patikában kapható gyógyászati segédeszköz.
A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!
![](https://indexadhu.hit.gemius.pl/redot.gif?id=bOtFNli_4PcO5g8g7uE3UWYlj7zZX6dwSzrwTCOtimr.97/stparam=smdljpsrsq/fastid=mwbrtkhdnmxayhgxjkqktbuneelt/nc=0)
Promóció
A kutatás egyéb megállapítása
A professzor szerint a hidrogénezett növényi olajok fogyasztásával túlzottan sok omega-6 zsírsav jut a szervezetbe, mely kiszorítja az omega-3 zsírsavakat. Pedig ez utóbbiak számos betegség megelőzésében segítenek, csökkentik például a szív- és érrendszeri betegségek, ezeken belül a szívinfarktus kialakulásának kockázatát, a rák kialakulásának valószínűségét, illetve szerepet játszanak az idegrendszer védelmében. Kiszorulásukkal azonban növekszik a megbetegedések kockázata, állapította meg Grootveld professzor.
OLVASD EL EZT IS!
![tudos lead](http://kep.index.hu/1/0/1339/13397/133975/13397500_625200_96fbc2f1437c9a4b43f5517660e13056_wm.jpg)
- tudomány
- rákkeltő
Ez felel a legveszélyesebb rákfajta kialakulásáért
![tukor tojas lead](http://kep.index.hu/1/0/1324/13243/132432/13243256_591492_58919678ef04d2fa10b029588702d0bd_wm.jpg)
- megelőzés
- konyha