Viszketés, szárazság, hormonális változás: egyszerű megoldás a menopauza kellemetlen, lokális tüneteire
A teljes szexuális életért! (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ovestin 1 mg/g krém a változókori tünetek enyhítésére1

A változókorral számos olyan tünet jelentkezhet a nőknél, amely negatívan hathat az életminőségükre. A problémára többféle segítség létezik, amelyek közül egy az Ovestin1 mg/g krém, mely megfelelő alkalmazása esetén csillapítja a menopauza tüneteit1.

Az úgynevezett változókor során a legjelentősebb átalakulás a női hormonrendszerben történik. A havi menstruáció rendszere felborul, majd teljesen megszűnik, mivel jelentősen csökken a női nemi hormonok termelése. A menopauza mellett számos egyéb fizikai folyamat is végbe mehet a nők szervezetében, amelyeknek pszichés kihatásai is jelentkeznek1,2.

Fontos azonban hangsúlyozni, ez az állapot nem betegség, ám mindenképpen konzultálj az orvosoddal a szóba jöhető megoldásokkal kapcsolatban. Döntsd le a tabukat, és merj beszélni a változókorról!

Ne szégyelld, tégy ellene!

Hazánkban komoly nehézséget jelent az egészséggel kapcsolatos problémák felvállalása, még ha a legkiválóbb szakember előtt kell is megnyílni. Ebben az esetben nem beszélhetünk betegségről, a változókorról mégis rendkívül fontos kikérni nőgyógyász, háziorvos szakvéleményét. A miértre nagyon egyszerű a válasz.

Bármennyire is természetes folyamat, amelyen a nők átesnek, nem kell feltétlenül beletörődni a helyzetbe, mivel számos kellemetlenség, tünet enyhíthető a megfelelő készítménnyel és kezelési móddal.

Melyek a nemkívánatos tünetek, és miként alakulnak ki?

A változókor időszakában - a hormonrendszer átalakulásával - elsősorban a húgyhólyagot, a hüvelyt és a külső nemi szerveket érintheti az ösztrogén termelődésének csökkenése. Ebben a fázisban jellemzően gyakoriak a nők nemi szervét megtámadó különböző bakteriális fertőzések, mert a húgyivari rendszer a hormonális változásokkal sokkal érzékenyebbé válik.1

Ezen kívül problémát okozhat még a hüvely és a nemi szervek szárazsága, ami viszketést, a szexuális együttlétek alkalmával pedig kimondott fájdalmat is okozhat a nőknek1,2. Az Ovestin 1 mg/g krém a klimax után jelentkező tünetek enyhítésére ajánlott gyógyszer1.

Hatékony segítség!

Az Ovestin 1 mg/g krém ösztrioltartalmú, vény nélkül kiadható gyógyszer, amely hatóanyagával menopauzában lévő nőknél elősegíti az urogenitális hám normalizálódását, csökkenti a hüvelyszárazságot, és fokozza az urogenitális hámsejtek fertőzésekkel és gyulladásokkal szembeni ellenállását1.

www.ovestinkrem.eu, www.valtozaskora.eu

 

A kockázatok és mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Az Ovestin 1 mg/g krém vény nélkül kiadható ösztriol hatóanyag-tartalmú gyógyszer.
1. Ovestin 1mg/g krém alkalmazási előírat 2016.02.22, Ovestin 1mg/g krém betegtájékoztató OGYI-T-1662/0 (1x15 g)
2. Sturdee DW, Panay N, on behalf of the International Menopause Society Writing Group. Recommendations for the management of postmenopausal vaginal atrophy. Climacteric 2010; Early Online:1-14. Lezárás dátuma: 2016. 11.04. HU-EST-0816-0052a

Ezt is szeretjük