6 nap, 3 kiló

Speciális, könnyített béltakarítás

Ha villámgyorsan akarsz megszabadulni a plusz kilóktól, próbáld ki őszi kúránkat, mellyel valósággal újjászületsz majd!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A böjt az emberiség legősibb gyógymódjai közé tartozik, így nem véletlen, hogy egyes kultúrákban ma is az örök fiatalság, a szellemi megtisztulás és a hosszú élet forrásaként tekintenek rá. Ha a teljes megvilágosodást nem is éred el általa, arra tökéletesen alkalmas, hogy tehermentesítsd, regeneráld és felfrissítsd szervezeted, ezáltal pedig egy fontos lépést tegyél meg egészséged megőrzése érdekében.

Mire jó a böjt?

A böjt, illetve a léböjt a legegyszerűbb és legegészségesebb módja annak, hogy megszabadítsd testedet azoktól a mérgektől és káros kémiai anyagoktól, melyek elsősorban a táplálkozás, az egészségtelen életmód és a környezeti hatások által halmozódtak fel szervezetedben.

Ezek a méreganyagok - melyek sokak szerint az ipari forradalom óta vannak jelen akkora mennyiségben, amivel a test önállóan már nem képes megbirkózni - az évek során lassan fejtik ki hatásukat, idővel azonban jelentős károkat okoznak a szervezetben. Többek közt elhízáshoz vezetnek, gyengítik az immunrendszert, fokozzák a betegségekre való hajlamot, növelik a szív- és érrendszeri megbetegedések esélyét, felgyorsítják a sejtek öregedési folyamatait, allergiát váltanak ki, mindemellett a rákos betegségek kialakulásához is hozzájárulnak.

Az, ha állandóan fáradtnak, kimerültnek és ingerlékenynek érzed magad, gyakran vagy beteg, emellett fizikai és szellemi teljesítményed is sokat romlott az utóbbi időben, egyértelműen arra utal, hogy tested túlterhelt, és segítségre van szüksége. Méregteleníteni azonban sosem késő: már egy néhány napos kúra hozzájárul ahhoz, hogy szervezeted, emésztőrendszered és kiválasztó-szervrendszered fellélegezzen, energiát nyerjen, illetve képes legyen megtisztulni és regenerálódni. Ha szeretnéd mindezt elérni, továbbá az őszi fáradtság tüneteitől is szívesen megszabadulnál, vágj bele hat napos, könnyített léböjt-kúránkba!

Léböjt-kúra kezdőknek

Sokan azért nem mernek belekezdeni a léböjt-kúrába, mert félnek, hogy a pusztán folyékony halmazállapotú táplálékokra építő étrend túlságosan megterhelő lesz számukra.

Habár a szervezet egy-két nap után alkalmazkodik a léböjthöz - így éhes sem leszel, és a gyakori mellékhatásként fellépő fejfájás is megszűnik -, ha először vágsz bele komolyabb méregtelenítő kúrába, jobb, ha a gyümölcs- és zöldségleveken, szűrt zöldségleveseken, szénsavmentes ásványvizen és gyógynövényteákon kívül szilárd táplálékot is beviszel szervezetedbe, azonban kizárólag minőségi táplálékok, többek közt nyers gyümölcsök és zöldségek formájában.

Diétánk épp ezért a napi étrendet kis mennyiségben szilárd táplálékokkal is kiegészíti. Ha hat napon keresztül követed, amellett, hogy akár 3 kilótól is megszabadulhatsz, helyreállítod emésztésed működését, felgyorsítod anyagcseréd, feltöltődsz energiával és életkedvvel, nem utolsósorban pedig testi és szellemi teljesítőképességed is lényegesen javul.

Hogyan kövesd a kúrát?

  • Fogyassz el minden nap legalább 3 liter folyadékot: gyümölcs- és zöldségleveket, szűrt zöldségleveseket, szénsavmentes ásványvizet vagy gyógynövény-teákat - az alkoholt és a kávét mellőzd étrendedből.
  • Szilárd táplálékként elsősorban zöldséget és gyümölcsöt fogyassz - ha nagyon éhes vagy, naponta egyszer fogyaszthatsz egy vagy két szelet teljes kiőrlésű kenyeret vagy egy főtt tojást.
  • Mivel tejtermékeket és húsokat egyáltalán nem fogyaszthatsz, fehérjeszükségletedet elsősorban hüvelyes növények segítségével biztosítsd.
  • A kúra előtti és utáni napokban a könnyebb átállás érdekében fogyassz könnyű táplálékokat.
  • Mozogj minden nap legalább 20 percet - jógázz, végezz könnyű tornagyakorlatokat, vagy sétálj egy nagyot.
  • Ha a kúra során leadott kilókat nem szeretnéd magadon viszontlátni, a hat nap végeztével se mondj le az egészséges táplálkozásról - fogyassz sok zöldséget és gyümölcsöt, sovány húsokat, zsírszegény tejtermékeket, esszenciális zsírokat, teljes kiőrlésű gabonát, illetve elegendő folyadékot.

Mintanap

Reggeli: egy tányér gyümölcssaláta.
Tízórai: egy kis darab gyümölcs.
Ebéd: egy tányér zöldségsaláta hüvelyes növényekkel vagy egy tojással, egy szelet teljes kiőrlésű kenyér.
Uzsonna: egy darab gyümölcs.
Vacsora: egy tányér vegyes gyümölcssaláta.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Az egy napos étrend a kúra során fogyasztható szilárd táplálékok kapcsán nyújt mintát. Ezen kívül az egyes étkezések során - mint ahogy egész nap - tetszőleges mennyiségben fogyaszthatsz a már említett italokból, turmixokból.

Fontos!
A diéta hat napig tartható. A diétát várandós és szoptató kismamák, tinédzserek, valamint daganatos és emésztőszervi megbetegedésben szenvedők nem alkalmazhatják. Mielőtt elkezdenéd, mindenképp kérd ki háziorvosod véleményét!
Ezt is szeretjük