Gondűző orbáncfű

Stressz ellen

Nem tudod kizárni a stresszt az életedből. A munka, a család, az elvárások, és az állandó rohanás mind stressz források.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legtöbb ember hetente legalább egyszer nagyobb stresszhelyzetben találja magát. A legtöbb terhelést a munka, a hivatás jelenti. Ám a családi konfliktusok, a pénzügyi problémák, a mindennapos követelmények is sok vesződséget okoznak, és felőrlik az idegeket. De vajon miért reagálnak az emberek hasonló terhelésekre különböző intenzitással? Erre a kérdésre talán egy új hipotézis segít megadni a választ.

Stresszmemória

A stresszhatásokat tanulmányozó tudósok különböző vizsgálataik során arra a megállapításra jutottak, hogy az emberi szervezet egyéni stresszmemóriával rendelkezik. Életünk során minden terhelő tényezőről „feljegyzés” készül. Ha rendszeresen ugyanazon stresszfajták érintenek bennünket, súlyossági fokuk idővel összegződik. Ezzel magyarázható, hogy ugyanazon problémákra egy idő után egyre hevesebben reagálunk, idegesek, hektikusak és túlterheltek leszünk, egészen addig, míg bele nem törődünk…

A tartós terhelés következményei

Teljesen biztos, hogy szinte minden második beteg olyan panasszal hozakodik elő orvosánál, amelyet tartós idegi vagy lelki megterhelés váltott ki. Ilyenkor beszélünk pszichoszomatikus tünetekről, amelyek bizonyos mértékben lelkünk védekezőreakcióinak „melléktermékei”. Akkor ütik fel a fejüket, amikor lelkünk a tartós nyomásnak nem tud többé ellenállni, és a feszültséget a testre terheli. Szervezetünk elvileg ily módon mindenhol sebezhető.
A leggyakrabban észlelt tünetek közé sorolható:

  • a fejben érzett nyomás
  • a gyomorpanaszok
  • a nyugtalan alvás
  • az idegi alapú szívproblémák
  • a hátban érzett fájdalmas feszülések.

A nők esetében az altesti panaszok gyakran szintén lelki eredetűek. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy manapság már minden második betegség stresszeredetű.

Tehetünk ellene…

A stresszeltség ellen sokat tehetünk, ha rendszeresen sportolunk. Csakhogy nem mindenki tud erre időt szakítani. Ilyen esetben remek mentőöv lehet az orbáncfű, illetve a belőle készített gyógytermékek. A modern tudománynak köszönhetően az orbáncfűből mára olyan nagy hatékonyságú szereket tudnak előállítani, amelyek kiválóak lehangoltság ellen, és hatnak az ezzel kapcsolatos pszichoszomatikus panaszokra is, enyhítik vagy akár meg is szüntetik azokat.
Fontos tudnivaló! Az emberi szervezet kifejezetten jól tűri az orbáncfüvet, ami sem fáradékonnyá, sem függővé nem tesz, és más gyógyszerekkel sem lép kölcsönhatásba! A kúraszerűen alkalmazott, optimálisan adagolt orbáncfűkészítmények már néhány hét leforgása után éreztetik harmonizáló és feszültségoldó hatásukat, testre-lélekre egyaránt. Az orbáncfűkúrát követően az érintett idegi teherbírása megnő, így nyugodtabban, oldottabban és felvértezettebben – tehát újult erővel – küzdheti le élete új s újabb kihívásait.
 

Ha szívesen olvasnál életmódról, egészségről, fogyókúrákról, érdekel a wellness világa, itt az ideje, hogy megvásárold az Ideál Magazin júliusi számát. Ízelítő a tartalomból:

Ésszerű fogamzásgátlás
Soha többé lábgombát!
Ne izzadjunk!
Érhálóban
Szívügyünk
Neurálterápia női bajokra is
Örömteli mozgás

Olvass bele a legfrissebb szám tartalmába:
Puffasztók és apasztók »

Ezt is szeretjük