5 hely, ahová tilos tenni a mobilt: nagyon káros a kutatások szerint

Ha nem szeretnél kockáztatni, a következő helyeken semmiképpen se tartsd a mobiltelefonod.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár máig nincs egyértelműen bizonyítva, hogy bármiféle szoros kapcsolat lenne a mobiltelefonok használata, illetve az olyan súlyos egészségügyi ártalmak, mint a rákos megbetegedések kialakulásának elősegítése között, nem véletlen, hogy számos szakértő, nem utolsósorban pedig kutatás int óvatosságra.

Sokan úgy gondolják ugyanis, ahhoz, hogy a káros hatást ténylegesen bizonyítani lehessen, még nem telt el elég idő a készülékek használatának elterjedése óta, úgy vélik azonban, megvan a kockázata, hogy a mobiltelefonok veszélyének bebizonyosodása is hasonló utat járjon be, mint ami például az azbesztet vagy éppen a cigarettát jellemezte, sokáig ugyanis ez utóbbiak veszélye sem volt egyértelmű.

Bármiféle kapcsolat legyen is a mobiltelefonokhoz kapcsolódó elektromágneses sugárzás, illetve az emberi szervezetben kialakuló negatív folyamatok között, az óvatosság nem árthat, főleg, ha olyan egyszerű iránymutatások révén is kivitelezhető, mint amit az jelent, hogy éppen hova teszed, illetve nem teszed a készüléket.

Ezekre a helyekre semmiképpen se tedd!

A mobiltelefonok esetében az egyik leggyakrabban emlegetett kockázat a használat közben a fejhez való közelség miatt az agydaganatok kialakulásának elősegítése, ez azonban még nincs egyértelműen bizonyítva. Amellett, hogy mindennek racionális alapja is lehet, az elektromágneses sugárzásnak ugyanis nincs jó hatása az emberi szervezetre nézve, tény, hogy a fej mellett tartott telefon - például, ha éjszaka a párnád mellett tartod bekapcsolva - igen rossz hatással van az alvás minőségére és az alvási ciklusra, amihez többek között a mobiltelefon fénye is hozzájárul.

Előbbi mellett a legkockázatosabb helynek tartják a mellső ingzsebet, a melltartót, a csípő környékét, valamint a zsebet is, de általánosságban is igaz, hogy nem célszerű a test közvetlen közelében hordani.

Puffadás az első tünet: figyelj fel a női ráktípus első jeleire

Nézegess képeket!

Elolvasom

Egyes kutatások szerint a csípő környékén, például az övön hordott mobiltelefon káros lehet a medence környékének épségére, például negatívan befolyásolhatja a csontsűrűséget, a zsebben hordott telefon pedig férfiak esetében káros hatással lehet a termékenységre, csökkenti ugyanis az egészséges spermiumok számát.

Futótűzként járta be az internetet továbbá annak a nőnek az esete is, aki rendszeresen a melltartójába csúsztatta a telefont, később pedig, mikor mellrákkal diagnosztizálták, a daganatos pontokat összekötve a telefon körvonala rajzolódott ki. Bár egyes orvosok szerint az ilyen eseteknek csupán anekdotaszámba menő értékük van, hiszen mindig lesz olyan ember, akivel történik valami furcsaság, nem nehéz intő jelként értelmezni őket.

Mi az, amire még nagyon figyelj?

Ha szeretnéd biztonságosabb körülmények között használni a mobiltelefonodat, óvd tőle a testfelületedet, és lehetőleg táskában, azon belül is tokban hordd.

Semmiképpen se legyen huzamosabb ideig vagy éppen egész nap nálad, ha például máshogy is a közeledben maradhat, például az asztalra vagy az autóban a melletted lévő üres ülésre, illetve a speciális autós tartóba teszed. Miközben beszélgetsz, kapcsold ki a wifit, a legjobb azonban, ha ekkor sem érintkezel vele közvetlenül, hanem a kihangosító funkciót használod.

Lehangoltság? Nyerd vissza az életkedved!

Ha tartósan lehangoltnak, fásultnak, kedvetlennek érezzük magunkat, és nem tudunk úrrá lenni rosszkedvünkön, segít az orbáncfű kivonatát tartalmazó Remotiv extra. Ez a patikában, vény nélkül kapható növényi gyógyszer javítja a hangulatot, fokozza a motivációt és csökkenti az enyhe depresszió további tüneteit.

A Remotiv extra vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Promóció

Ezt is szeretjük