Nagy szájvízkörkép árakkal

Ha összezavarodtál a fogápolási termékek hatalmas választékától, segítünk eligazodni. Ismerd meg a legjobb szájvizeket!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az emberi szájban több millió baktérium bújik meg. A kórokozók elszaporodva nem csupán a szuvasodásért és a rossz leheletért felelősek, de összefüggésbe hozhatók a fertőző betegségek - például a mandulagyulladás - kialakulásával is.

A napi kétszeri fogmosás a baktériumok elpusztításához legtöbbször kevés, épp ezért egyre több fog- és szájápolási termék jelenik meg a piacon.

Az elektromos fogkefék, a szájzuhanyok, a különféle nyelvtisztító eszközök és a szájvizek mind abban segítenek, hogy a napi szájápolás alaposabbá váljon. Ha nehezen választasz a termékek színes kavalkádjából, segítünk egy kicsit.

Miért fontos a szájvíz?

A fogak a szájüregnek mindössze 25%-át teszik ki - tehát nem elég csupán a fogmosással törődnöd. Akármilyen alaposan ápolod is a fogaidat, a nyelveden és a szájüreg nehezen elérhető területein maradhatnak olyan mikroorganizmusok, melyek nem kevés veszélyt rejtenek magukban. Egyrészt felelősek a rossz leheletért, másrészt a fogak felszínén megtapadva fogíny-, illetve fogágybetegséget okozhatnak. A szájvíz - ellentétben a fogkefével - a szájüreg teljes területén képes elpusztítani a kórokozókat, megelőzi a lepedékképződést, és óvja fogaid egészségét.

Listerine - a baktériumgyilkos

A Listerine szájvíz hihetetlenül nagy múltra tekint vissza. Joseph Lister, egy angol felcser a 19. század végén kezdte forgalmazni termékét, melyet először a gyógyászatban használtak sebfertőtlenítő szerként. A vegyületet Lister amerikai kollégája, Jordan Wheat Lambert szelídítette meg, és ily módon vált alkalmassá otthoni használatra - apróbb sérülések kezelésére, arcvízként, majd 1985-ben kiderült, hogy szájvíznek is alkalmas.

A szájvíz napi kétszeri használata teljes körű védelmet biztosít a lepedékképződés ellen. Hatékonyan pusztítja a baktériumokat, gátolja a fogak között megtelepedő kórokozók szaporodását, ily módon pedig hatékonyan veszi fel a harcot a fogágybetegségekkel. A Listerine szájvíznek több fajtája - mentolos, fluoridos - is létezik, mindegyik antiszeptikus hatású.

A tudományos vizsgálatok szerint használatának köszönhetően 56%-kal kevesebb lepedék képződik a szájüregben, illetve 23%-kal csökkenti a fogínygyulladás kialakulásának valószínűségét is. A 250 ml-es termék ára fajtától és gyógyszertártól - illetve drogériától - függően 1000-2500 forint között változhat.

Sensodyne - érzékeny fogakra

A Sensodyne szájvizet kifejezetten érzékeny fogakra fejlesztették ki. Ha rendszeresen felszisszensz egy csésze forró kávé vagy egy gombóc fagylalt elfogyasztása közben, érdemes kipróbálnod. A benne lévő fluorid még a szabadon maradt fognyak számára is védelmet biztosít a káros külső hatásokkal szemben. Kálium-hidroxid-tartalmának köszönhetően is alkalmas az érzékeny fogak ápolására. Antibakteriális hatóanyagaival elpusztítja a fogkövet okozó baktériumokat, használatával így megelőzheted a fogínygyulladás, valamint az ínysorvadás kialakulását. A 300 ml-es kiszerelés drogériánként 1200-1800 forint között változik.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Curasept - gyulladáscsökkentő

A speciális - kizárólag gyógyszertárban kapható - Curaseptet kifejezetten a szájüregben kialakuló gyulladások kezelésére fejlesztették ki. A termék klórhexidint tartalmaz, és három különböző koncentrációban kapható. A gyulladás súlyosságától függően fogorvosod a megfelelő fajtát javasolja majd. Használata során a fogak nem színeződnek el, és nem változik az ízérzékelés sem. Ráadásul - mivel nem tartalmaz alkoholt - a nyálkahártyát sem károsítja. Használata a kellemetlen, gyulladásos tünetek megszűnéséig, illetve legfeljebb egy hónapig javasolt. Megakadályozza a plakk-képződést, illetve segít a fogszuvasodás megelőzésében is. 200 ml-es kiszerelése 2500 forint körül mozog.

Aquafresh - jóízű megelőzés

Ha nincs semmilyen fogászati problémád, akkor sem szabad megfeledkezned a szükséges védelemről. Mivel a fogkeféd kevés ahhoz, hogy a szájüreg egész területének higiéniáját biztosítsd vele, érdemes szájvizet is használnod. Az Aquafresh Mint szájvíz kellemes mentolos ízével tökéletes kiegészítője a napi fogápolásnak. Fogmosás után öblögess vele - használatával megelőzheted a fogszuvasodás kialakulását, az ínygyulladást, ráadásul kellemes leheletet biztosít. A 300 ml-es kiszerelés ára 7-800 forint körül mozog.

Ezt is szeretjük