18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Aki kerekesszékben ül, nem élvezi a szexet? 3 fiatal nő mesél őszintén

Fiatalok, vonzóak, de életüket megnehezíti a testi fogyatékosság. Hogy lettek úrrá rajta?

Mozgássérültek párkapcsolata

Az  egy új kampány, ami azzal a céllal indult útjára, hogy a testi fogyatékossággal élőkkel kapcsolatban kialakult tévhiteket eloszlassa, ezáltal közelebb hozza őket a többséghez.

Daily Mail a kampányban részt vevő három fiatal nővel készített interjút, akik őszintén beszéltek párkapcsolatukról, szexuális életükről is.

Kelly Perks-Bevington: nyíltan tudunk beszélni

A 26 éves Kelly Perks-Bevington egy ritka genetikai rendellenességgel, SMA-val, vagyis gerinceredetű izomsorvadással született. 11 éves kora óta elektromos kerekesszékkel közlekedik. Hat hónappal ezelőtt ment férjhez a grafikusművész Jezhez.

Kelly Perks-Bevington

Mint Kelly mondja, férje nem ritkán kap a szexuális életükre vonatkozó kíváncsi kérdéseket, illetve sok olyan megjegyzést, amely arra utal, hogy szívességből van együtt feleségével.

- Kapcsolatunkban nagy segítséget jelent, hogy mindenről nyíltan tudunk beszélni. Amikor először voltunk együtt, arra kértem, hogy várjon a szobán kívül, amíg levetkőzöm, és bebújok az ágyba. Egy nap azonban Jez azt mondta: nem lenne könnyebb, ha segítenék? Mára kialakult kettőnk között egyfajta szexuális rutin, ami nagyban megkönnyíti az együttléteket.

Emily Yates: nincs okom panaszra!

Az angol Emily Yates 24 éves, cerebrális parézissel - a központi idegrendszer károsodása miatt kialakult mozgásfogyatékossággal - született, és kilencéves kora óta kerekesszékkel közlekedik. Nemegyszer megesett már, hogy egy bárban odament hozzá egy férfi, és megkérdezte tőle, hogy fizikálisan képes-e a szexre.

Emily Yates

Emily kedvenc válasza erre: igen, tudok szexelni, de veled nem fogok. Mint mondja, az ilyen jellegű kérdések is jól mutatják, hogy az emberek kíváncsiak arra, hogyan élik életüket a mozgássérültek.

A fiatal lány 16 éves kora óta ismeri jelenlegi párját, akivel négy év ismeretség után mélyítették el kapcsolatukat. Emily számára megnyugtató, hogy életében egyetlen férfival volt szexuális kapcsolata.

- Nemcsak szerelmesek vagyunk, de a legjobb barátai is egymásnak. A szex pedig remek. Mivel az izmaim merevebbek, mint egy átlagos embernek, vannak pozitúrák, amik nehezebben mennek, de ismerjük egymást testét, és tudjuk, hogy mi az, ami működik. Nincs okom panaszra!

Sam Cleasby: segített visszatalálni önmagamhoz

A 34 éves Sam Cleasby gyulladásos bélbetegség következtében sztómával él. Ez egy sebészi úton létrehozott nyílás a hasfalon, amelyen keresztül - a hozzá csatlakoztatható sztómazsákba - a széklet távozik a szervezetből.

Már együtt élt fotográfus férjével, Timmel, amikor 2003-ban diagnosztizálták a betegségét, amelyet sokáig gyógyszeres kezeléssel tartottak kordában. Tíz év után azonban rosszabbodott a helyzet, és az orvosok azt mondták, el kell távolítani a nő vastagbelét.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

- Bizonyos szempontból szerencsém volt, hiszen amikor a műtétre sor került, Tim és én már tíz éve házasok voltunk, tehát nem kellett kitalálni, hogyan közelítsek egy új partnerhez. Másrészről viszont egy időre teljesen megváltozott a kapcsolatunk. Ő volt a gondozó, én pedig a beteg - akivel kapcsolatban azt gondolom, nehéz szexuális vonzalmat érezni.

Az új helyzet nagyjából egy évre agyoncsapta a szexuális életüket, amihez Sam önmagával kapcsolatos negatív gondolatai is hozzájárultak. A pozitív irányú változást végül Tim ötlete idézte elő: javasolta, hogy készítsenek pár fotót Samről, köztük néhány pin-up stílusban készült fehérneműs fotót is.

Sam Cleasby

- Egészen odáig azt hittem, egy kis ember vagyok a hatalmas sztómazsák mögött, ám amikor a képeket megláttam, rájöttem, hogy ez csupán egy apró részem. Segített visszatalálni ahhoz, aki a műtét előtt voltam.

Sam ma blogot ír a betegségével kapcsolatban, amelyre sokkal többen kíváncsiak, mint kezdetben hitte. A blogban többek között kitér a szexuális életükre is, ám csak óvatosan, hiszen, mint mondja, legidősebb gyermekük 15 éves, és valószínűleg nem szeretné a neten olvasni különféle részleteket.

Képek: dailymail.co.uk/Makenzie Whittle, Sam Cleasby

Egy mozgássérült lány csodálatos története: nem hitte, hogy valaha ennyire boldog lehet

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük