Bár tartós süteményt minden rendes háziasszony tárol otthon - a hirtelen jött vendégek részére -, nem ajánlott sokat enni belőle. Ezek a szinte örökéletű sütik nagy mennyiségű tartósítószert tartalmaznak.
Dia
A krémsajtokba - különösen a tubusos változatokba - többnyire selejtsajt kerül. Ezen kívül nem kevés ömlesztősót, tejzsírt és ízesítőanyagot tartalmaznak.
Dia
Az instant leves a mesterséges aromák és színezékek széles tárháza. Ezen kívül rengeteg sót tartalmaz.
Dia
A gumicukor az élelmiszeripar remeke: természetes anyagot nem, viszont sok mesterséges színezéket és aromát tartalmaz.
Dia
Az instant kávé sem ízében, sem minőségében nem ér a valódi nyomába. Sok fajtája a kész kávé kiszárításával készül, számos adalékanyagot tartalmaz.
Dia
A húskonzervekben tartósítószer nemigen van, de annyi ideig tart a termék hőkezelése, hogy minden vitamin elbomlik benne.
Dia
A kakaós tejbevonónak köze sincs a csokoládéhoz. Amennyiben a termék összes kakaószárazanyag-tartalma nem éri el a 35%-ot, biztosan mellényúltál, és többet ártasz, mint használsz, ha megeszed.
Dia
A virsli nyesedékhúsból készül, és sajnos a legritkább esetben lehet tudni, hogy pontosan mi is kerül bele.