10 hétköznapi étel, ami súlyos migrént okozhat: ha hajlamos vagy rá, kevesebbet fogyaszd
Sajnos egyes ételek és italok fokozhatják a migrénes fájdalmakat.

- Kristen Stewart ennél furcsább ruhát még nem viselt: teljesen átlátszó, de ez a legkisebb baja »
- Teljes stílusváltáshoz kért segítséget az 58 éves nő: csodásan átalakult a szakemberek keze alatt »
- Anya Taylor-Joy szimpla eleganciája szuper inspirációbomba a nőies szettekhez: csodásan fest a Dior kampányában »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Lilu és Ördög Nóra közös műsorvezetése nem működött: a szőke tévés kitálalt, miért
- Ki volt Az arany ember szerelme? 10 kérdés az iskolai kötelező olvasmányokból
A migrén pontos oka máig nem teljesen tisztázott az orvostudomány számára, jelen tudásanyag szerint a hátterében az agyi erek görcsös összehúzódásai állhatnak, de egy fehérje, a CGRP neuropeptid is közrejátszhat a tünetek súlyosságában.
Azzal azonban a kutatóorvosok is egyetértenek, hogy léteznek a migrénes roham súlyosságát befolyásoló tényezők. Amellett, hogy hatással van a panaszokra az időjárás, a szervezet hormonális változása vagy a stressz, az étkezés is rizikófaktor lehet.
Migrént okozó ételek
A leggyakoribb migrént okozó anyagok közé tartozik a tiramin vagy a feniletilamin, de a nitrit és a szulfitok is problémát jelenthetnek, ezért, ha gyakran szenvedsz a féloldali, erős fejfájástól, inkább minimalizáld a következő ételek, italok bevitelét a mindennapokban.
(Fotó: Getty Images Hungary.)
OLVASD EL EZT IS!

- reggeli
- egészségtelen