10 hétköznapi étel, ami súlyos migrént okozhat: ha hajlamos vagy rá, kevesebbet fogyaszd

Sajnos egyes ételek és italok fokozhatják a migrénes fájdalmakat.

Migrént okozó ételek, italok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A migrén pontos oka máig nem teljesen tisztázott az orvostudomány számára, jelen tudásanyag szerint a hátterében az agyi erek görcsös összehúzódásai állhatnak, de egy fehérje, a CGRP neuropeptid is közrejátszhat a tünetek súlyosságában.

Azzal azonban a kutatóorvosok is egyetértenek, hogy léteznek a migrénes roham súlyosságát befolyásoló tényezők. Amellett, hogy hatással van a panaszokra az időjárás, a szervezet hormonális változása vagy a stressz, az étkezés is rizikófaktor lehet.

Migrént okozó ételek

A leggyakoribb migrént okozó anyagok közé tartozik a tiramin vagy a feniletilamin, de a nitrit és a szulfitok is problémát jelenthetnek, ezért, ha gyakran szenvedsz a féloldali, erős fejfájástól, inkább minimalizáld a következő ételek, italok bevitelét a mindennapokban.

(Fotó: Getty Images Hungary.)

A gomba ellenes plusz

Micovag Plus hüvelykúp természetes eredetű összetevőkkel, tejsavval és kamillakivonattal egészíti ki a hüvelygomba kezelését. A tejsav visszaállítja a normál hüvelyi pH-t, így képes gátolni a gombák szaporodását, a kamillakivonat pedig enyhíti az égő érzést és csillapítja a kellemetlen viszketést. A Micovag Plus hüvelykúp a tünetek enyhítésével teszi teljessé a célzott gombaellenes terápiát. A gyógyszertárakban vény nélkül kapható gyógyászati segédeszköz.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Promóció

Ezt is szeretjük