Gyötrő migrénes fejfájás ellen beválhatnak: 8 természetes hatóanyag, ami sokaknak segít a fájdalomcsillapításban

A migrénes fejfájáson természetes gyógymódok is segíthetnek.

GettyImages-98680969
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A migrénes roham összetettebb, kínzóbb az egyszerű fejfájásnál, és sokszor egészen ijesztő, szűnni nem akaró tünetekkel jár. A probléma - akár időlegesen, akár hosszabb távon - minden hetedik ember életében kialakul, a nőknél háromszor gyakrabban, mint a férfiaknál.

A migrén kapcsán a kutatások folyamatosan zajlanak, amelyeknek következtében mára tudható, hogy az agyi erek görcsös összehúzódása okozza, mely mögött a CGRP neuropeptid nevű fehérje áll. A jelenség induló oka azonban máig nem egyértelműen tisztázott az orvostudomány számára, így teljes gyógyítása sem maradéktalanul megoldott. A cél a rohamok gyakoriságának és erősségének csökkentése, a tünetek enyhítése.

Természetes hatóanyagok a migrén kezelésében

A migrén a sokszor egyoldali fejfájás mellett migrénaurával, látászavarral, zsibbadással, fény- és hangérzékenységgel, émelygéssel, hányingerrel jár. Rendszeres fellépés esetén orvosi kivizsgálás feltétlenül javasolt, gyakran gyógyszeres kezelést írnak elő, például vérnyomáscsökkentésre javallott ACE-gátló, ARB, béta-blokkoló készítmények, antiepileptikumok, antidepresszánsok, botox, triptán hatóanyagú szerek, nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek alkalmazását.

Bizakodásra ad azonban okot, hogy bizonyos természetes hatóanyagokat is eredményesnek találtak a tünetek enyhítésében és a fellángolások megelőzésében, hosszú távon is biztonsággal, erős mellékhatások nélkül.

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük