A méhnyakrák lelki háttere
Daganatos betegséget nem pusztán a dohányzás és az egészségtelen életmód okoz. Akár párkapcsolati problémák is előidézhetik a bajt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A lelki problémák akkor öltenek testi tüneteket, ha a gondokat nem sikerül megoldani, és hosszútávon, vagy újra és újra visszatérve nehézséget okoznak életedben.

Lelki problémák, testi tünetek

A méhnyakrák a leggyakoribb daganatos betegség genitális területen. A betegség során a hüvely külső – elrákosodott – laphámrétege a nyálkahártya alá és fölé tolódik, megpróbálva elvenni ezzel életterét. Ez a folyamat egy szociális síkon zajló eseménysor leképeződése.

Ha valaki nem képes megóvni testét és lelkét a külvilág zord eseményeivel szemben, könnyebben megbetegszik. Ha a folyamatos lelki konfliktusoktól nem tud szabadulni, és lelkében örök háború dúl, a következmények könnyen megmutatkozhatnak fizikai tünetek – gyulladás – formájában is.

Daganat, mint szimbólum

A daganatos sejtburjánzások igen érzékletes szimbólumai a lelki kontrollvesztettségnek. A rákos sejtek növekedése azt jelképezi, hogy az élet bizonyos területei kikerültek a központi irányítás alól, és a személy nem képes kontrollálni azokat. A probléma idővel elhatalmasodik, és folyamatosan fenyegeti az embert. A daganatos sejtek önálló életre kelve átveszik a test feletti hatalmat. A probléma súlyossága többnyire a pszichés gondokkal arányosan növekszik.

Sikertelen párkeresés

A szexuális partnerek gyakori váltogatása rizikófaktor lehet méhnyakrák esetén. Azonban ez is visszavezethető bizonyos lelki okokra. Azok a nők, akik gyakran váltogatják szexuális partnerüket, végül is a szerelmet keresik, az igazi társat, akivel a szerelmet kielégíthetően élhetnék meg. Idővel azonban újra és újra rádöbbennek, hogy a cél még mindig igen messze van, a választott férfi pedig a legkevésbé sem a megfelelő alany. Ez a fajta pszichés terhelés pedig megmutatkozik fizikai síkon. A sok sikertelen próbálkozás frusztrálttá tesz, és testi tüneteket produkál.

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

Párkapcsolati gondok

A méhnyakrák lelki oka azonban legtöbbször a párkapcsolati problémákban keresendő. Általában a kapcsolatban megélt bűntudat ölthet testet ilyen jellegű fizikai tünetekben. Ha valaki képtelen megbeszélni partnerével szexuális problémáit, a meg nem oldott gondok könnyen jelentkezhetnek testi jelek formájában. Ezen kívül – bár a legkevésbé sem tudatosan – a méhnyakrák egy különös megoldás arra, hogy a szexuálisan frusztrált nő távol tarthassa magától partnerét.

Változtatni

Bármilyen elváltozás is alakul ki a nemi szervek környékén, felhívja a figyelmet az adott területre, ugyanakkor valamilyen pszichés problémára is – mely szoros összefüggésben van a testi tünetekkel.

A rákos betegségek összességében olyan nőket érintenek, akik nem a saját útjukon járnak. A méhnyakrák - ha időben diagnosztizálják - kezelhető műtéti eljárással. Ha azonban a betegség lelki háttere továbbra sem oldódik meg, a tünetek újra és újra kiújulhatnak, akár a szervezet más területein is. Érdemes tehát odafigyelned lelki – párkapcsolati – problémáidra, még mielőtt komolyabb gondokat okoznának.

Cikkünk Margit és Rüdriger Dahlke, illetve Volker Zahn
Női egész-ség
című könyve alapján készült.

Ajánljuk figyelmedbe ezt a könyvet, ha érdekel a holisztikus szemléletű nőgyógyászat. A könyv nagy hangsúlyt helyez a páciens egyéni felelősségvállalására a női archetípusú életfeladatok, problémák és betegségek kezelésében. Segítséget ad az öngyógyító erők aktiválásához, valamint az emberi méltóság, életkedv és életcél újbóli megtalálásához. Néhány témakör a könyvből: női őselvek és archetípusok, megelőzés és korai felismerés, a fogamzásgátlás és problémái, szexuális problémák, a változókor problémái.

Kiadja a Bioenergetic Kiadó.
Ára 3200 Forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

OLVASD EL EZT IS!

no szomor
  • menstruáció
  • női egészség

A menstruációs panaszok lelki háttere

Ezt is szeretjük