Segítenek a zsírmáj megelőzésében, csökkentik a gyulladást a szervezetben: 8 erős, májvédő gyógynövény

A máj egészségének megőrzésében bizonyos gyógynövények is segíthetnek.

máriatövi tea
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A jobb bordaív alatt elhelyezkedő máj létfontosságú szerv, a méregtelenítésben, az anyagcsere működésében nélkülözhetetlen. 

A májbetegségek hátterében többféle tényező is állhat, a genetikán, az autoimmun megbetegedéseken túl például vírusfertőzések, illetve az életmód is szerepet játszhat a kialakulásukban. Világszerte kifejezetten sok embert érint például a nem alkoholos zsírmáj, ami kezelés hiányában májelégtelenséghez is vezethet. A máj épségének megóvásához fontos a helyes táplálkozás, valamint a rendszeres testmozgás, és a vizsgálatok szerint egyes gyógynövények is a segítségedre lehetnek. 

Májműködést támogató gyógynövények

Nem alkoholos zsírmáj esetén a szervben túl sok zsír halmozódik fel. Az állapot összefüggést mutat az inzulinrezisztenciával, a magas vércukorszinttel, az elhízással, továbbá a vérzsírok, különösképpen a trigliceridek emelkedett szintjével. A probléma gyakrabban fordul elő cukorbetegséggel, nagyobb haskörfogattal élők, valamint idősebbek körében. Az aktív életmód és a teljes értékű táplálékokban, zöldségekben, rostokban gazdag étrend kulcsfontosságú a megelőzésben. 

Bizonyos gyógynövények támogathatják a máj működését, azonban lényeges, hogy a testmozgást és a megfelelő étkezést nem helyettesítik! Mielőtt teaként, étrend-kiegészítőként beépítenéd őket a táplálkozásodba, mindenképp konzultálj szakemberrel róluk, különösen akkor, ha gyógyszereket szedsz. A gyógynövénytartalmú étrend-kiegészítők túlzásba vitele a kívánttal ellentétes hatást válthat ki, terhelheti a májat. 

A máj védelmében

A Máj állapotfelmérő gyorsteszt a megemelkedett transzamináz (mind ALT és AST) szint mérésére szolgáló gyorsteszt, melynek sikeres használatához elegendő egy csepp ujjbegyből vett vérminta.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük