Serkenti az anyagcserét, és gyorsítja a gyógyulást
A mágnes gyógyító ereje
Tudtad, hogy a Föld mágneses mezője csökken, és ez különféle beetgségeket idézhet elő?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mágnesterápia során a mágneses mező szervezetre gyakorolt egészségvédő hatását használják ki. Az ércet már az ókorban felfedezték, a 17. századtól kezdve pedig a tudósok is elkezdtek foglalkozni az emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatásaival.

Elsőként Franz Anton Mesmer német orvos mondta, hogy a mágnes sajátos tulajdonságai miatt alkalmas lehet gyógyítási célokra is. Napjainkban pedig egyre nagyobb sikerük van a különböző mágneses eszközöknek egészségügyi vagy éppen fogyókúrás szempontból. A szakemberek szerint a modern ember testének mágneses energiái támogatásra szorulnak.

Miért van szükség a mágnesesség pótlására?

Földünk mágneses mezője az elmúlt kétszáz évben körülbelül felére csökkent. Ezenkívül a nagyvárosok vasbeton-rengetegei is igen erősen leárnyékolják a megmaradt mágneses mezőt. Az első űrutazások alkalmával pedig bebizonyosodott, hogy a Föld légterének elhagyásával megszűnő mágneses tér negatív hatással van az emberi testre. Az űrhajósok szervezetének egyensúlya felborult, mely érzékenyebbé tette őket a különféle betegségekkel szemben. Ezen az úton elindulva a következő évtizedekben a tudósok megállapították, hogy számtalan egészségügyi probléma hátterében a mágnesesség hiánya húzódik meg.

Milyen betegségek ellen jó a mágnesterápia?

  • Anyagcsere-betegségek.
  • Vérkeringési zavar.
  • Idegrendszeri megbetegedések.
  • Műtét utáni regenerálódás.
  • Menstruációs zavarok.
  • Ízületi problémák.

Fizikai magyarázat

A mágnesterápia gondolata valószínűleg elsőre kicsit furcsán hangzik, ám, ha jobban belegondolsz, nincs benne semmi különös. Ereidben vér folyik, melynek legfőbb alkotóeleme a vastartalmú hemoglobin. Ez az alkotórész juttatja el az oxigént a sejtjeidhez. A mágnes hatással van a hemoglobinra, serkenti a véráramlást, minek köszönhetően felgyorsítja a szervezet gyógyulási folyamatait, és serkenti az anyagcserét.

Ha hiányzik a mágneses tér

A Földön élő szervezetek, így az ember sejtjeinek működéséhez is elengedhetetlen az energia, melynek bizonyos hányadát a mágneses térből nyerik. Ha tested nem jut kellő mennyiségű mágneshez, zavart szenved energia-háztartásod, anyagcsere-folyamataid, vérkeringésed, hormonháztartásod. Először csak a sejtek anyagcseréje borul fel, később a probléma kihat a szervekre is, majd az egész szervezetedre. Mindennek következtében számos betegséggel szemben érzékenyebbé válsz.

Mi a megoldás?

Mágneses ékszerek

Az elmúlt évtizedben elterjedtek a különféle mágneses karkötők, nyakláncok, fülbevalók. A kutatások tanúbizonysága szerint egyik-másik hatékony lehet, azonban érdemes kikérned orvosod véleményét is, hiszen számtalan helyen árulnak olyan mágneses ékszereket, melyek nem igazán hatékonyak, netán károsak is lehetnek az egészségedre nézve.

Magnapress

Léteznek azonban más termékek is, melyek a mágnesességet használják fel egészségmegőrzés céljára. A Magnapress nevű gyógyászati eszköz hatékonysága orvosok által is elismert. A termékcsaládnak négy tagja létezik. Mindegyik más célra alkalmas: fájdalomcsillapításra, alakformálásra, egészségügyi problémák kezelésére, betegségek kiegészítő gyógyítására. A mágnest tartalmazó orvostechnikai készülékek használatakor különböző akupunktúrás pontokon keresztül érhető el a kívánt hatás. Az eszköz komolyságát mutatja, hogy megvásárlása előtt el kell végezned egy rövidebb tanfolyamot is – csak ezt követően tudod hatékonyan és megfelelően alkalmazni a készüléket.

Csodaszer?

A mágnesterápia nem old meg minden egészségügyi problémát, nem tesz csodát a testeddel. Az egészséges, kiegyensúlyozott életmódot, a testmozgást, a megfelelő táplálkozást nem helyettesíti. Mindössze támogatja szervezeted működését, és pótolja az elvesztett mágneses teret.

OLVASD EL EZT IS!

mobil no
  • megelőzés
  • a hosszú élet titka

Mit tegyél, ha 100 évig szeretnél élni?

Ezt is szeretjük