Laktató, kiadós levesek kevés kalóriával: vacsorára tökéletesek a fogyókúránál

A hideg időben még jobban esnek ezek a tartalmas, melengető levesek.

fogyi-leves9

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A vacsora talán a legkényesebb pontja a fogyókúrának: a szakemberek szerint este ajánlott a legkevesebb ételt fogyasztani, hogy ne feküdje meg a gyomrot lefekvéskor, és hogy kevesebb tápanyagot kelljen lebontania az alvás ideje alatt lassabban dolgozó emésztőrendszernek.

Ennek ellenére mégis sokan vacsoraidőben veszik magukhoz a legnagyobb mennyiségű ételt: van, aki az időhiány miatt csak este tud leülni, és meleg fogást enni, de olyan is akad, aki az egész napi kevés táplálék miatt estére farkaséhessé válik.

Az arany középút

A fogyókúrázók egyik kedvenc vacsorája nem véletlenül egy tartalmas, melengető leves: finom, laktató, de annyira mégsem telíti el a gyomrot, hogy ne lehessen tőle jól aludni. Jó sok zöldséggel készítve ráadásul a kalóriaértéke sem túl magas, és a vércukorszintet sem emeli meg drasztikusan. A hideg, téli napokon pedig még jobban esik forró, ízletes levesekkel zárni a napot, amik még a diétát sem hátráltatják.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük