Képeken Európa 10 legjobb kórháza: a betegek beszámolói és orvosi ajánlások szerint készült a rangsor
Már harmadik éve teszik közzé a legjobb kórházakat felsorakoztató listát, és az európai egészségügyi intézmények is az élvonalban vannak.

kórház nyitó
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Newsweek egy világszínvonalú adatkutató céggel együttműködve idén harmadik éve szedte listába a világ legjobb kórházait. A sorrend felállításakor nem csak az egészségügyi szakemberek, hanem a betegek visszajelzéseit is górcső alá vették.

Természetesen az összes felsorolt intézmény mind az ellátás színvonalában, mind a szaktudás tekintetében kiemelkedő. Felhívták a figyelmet a készítők arra is, hogy valódi különbségeket maximum országokon belül lehet megfigyelni. Ettől függetlenül a legjobbak nem véletlenül szerepelnek helyeiken, hiszen komoly statisztikai elemzéseket végeztek ahhoz a szakértők, hogy felállíthassák a listát.

A legjobb európai kórházak

Huszonöt ország kétezer kórháza közül kerültek ki a legjobbak, amik szolgáltatásaikkal, változatos szakrendeléseikkel és profizmusukkal a rangsor elejére emelték magukat. Mutatjuk, melyek ezek az intézmények Európában, amik maguk mögött hagytak közel kétezer másik egészségügyi létesítményt.

(Cikken belüli képek forrása:  Charité - Universitätsmedizin Berlin / Facebook,  Hôpital Universitaire Pitié Salpêtrière / Facebook, Universitätsspital Zürich / Facebook, Universitätsklinikum Heidelberg / Facebook,  Rigshospitalet / Facebook, Hôpital Européen Georges Pompidou / Facebook, Getty Images Hungary)  borító-,és ajánlóképek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük