Ha dagad a lábad, súlyos betegséged is lehet: 3 ok áll leggyakrabban a háttérben

A megelőzés miatt érdemes óránként pár percre felállni, és megmozgatni a végtagokat.

Lábdagadás okai
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Dr. Szeberin Zoltán, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika érsebésze, ahogy arról az MTI is beszámolt, az M1 aktuális műsorában elmondta, a visszérbetegség öröklődik, és a kor előrehaladtával egyre súlyosbodik.

Ez a folyamat fájdalommal és duzzadással is járhat, mivel az erek elhasználódnak. A helyzeten csak ront, ha valaki túlsúlyos, keveset mozog, sokat áll vagy ül.

A rendszeres sportolás segíthet a visszérproblémákon

Az állás, ülés és a meleg a láb megdagadását okozhatja. Ennek megelőzéséhez érdemes napközben többször mozogni és sétálni, valamint felpolcolni a lábakat, fűzte hozzá a szakorvos. Az izmokat nem túlságosan megterhelő, rendszeres sportolás a megfelelő. Ilyen például a sétálás, futás, kerékpározás vagy úszás, ami segíthet a visszérproblémákon.

Az orvos azt is hozzátette, hogy lábdagadást nemcsak keringési rendellenesség okozhat, hanem szívbetegség vagy vesebetegség is állhat a háttérben. Ha hosszabb távon fennállnak a panaszok, és a lábdagadás fájdalmassá válik, érdemes felkeresni a háziorvost. Dr. Szeberin Zoltán azt is hangsúlyozta, hogy ha valaki elhanyagolja a visszérproblémáit, az akár trombózishoz és tüdőembóliához is vezethet.

Lehangoltság? Nyerd vissza az életkedved!

Ha tartósan lehangoltnak, fásultnak, kedvetlennek érezzük magunkat, és nem tudunk úrrá lenni rosszkedvünkön, segít az orbáncfű kivonatát tartalmazó Remotiv extra. Ez a patikában, vény nélkül kapható növényi gyógyszer javítja a hangulatot, fokozza a motivációt és csökkenti az enyhe depresszió további tüneteit.

A Remotiv extra vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Promóció

Ezt is szeretjük