A legjobb dolog, amit egy kocsmában tehetsz: így segíthetsz te is a Magyar Vöröskeresztnek
Tehetsz valami igazán jót még karácsony előtt.

véradás
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy budapesti kocsmában szerveznek véradást december 15-én délután. Az ötlettől azt reméli a Magyar Vöröskereszt, hogy egy új, fiatal célközönség körében is felhívja a figyelmet a véradás fontosságára, és újabb lépést tehet a folyamatos vérhiány mérséklésére, valamint, hogy a kocsmavéradással hagyományt teremthet.  

Továbbra is súlyos vérhiánnyal küzd az Országos Vérellátó Szolgálat, ezért a Magyar Vöröskereszt és a Friends OFF Bár közös kocsmavéradást szervez karácsony előtt. A Magyar Vöröskereszt tapasztalatai alapján egy átlagos napon általában 1600-1800-an adnak vért, a december-januári hónapokban pedig még kevesebben mennek el a hideg és a sokakat érintő téli megbetegedések miatt, valamint főként azért, mert a véradók is a megérdemelt szabadságukat töltik. 

Az esemény

Az esemény célja, hogy hosszútávon is segítséget nyújtson a Vöröskeresztnek, és, hogy egy új célközönséget találjanak, akik között több önkéntest szólíthatnak meg. A kocsmavéradás résztvevőit italkuponokkal is jutalmazzák, amit akár rögtön a véradás után vagy később is lefogyaszthatnak az önkéntesek.

22045715 1977859415827430 6903099514593384313 n
Fotó: Facebook

A sorozat első kocsmavéradását december 15-én tartják az Erzsébet körúton, a FriendsOFF Bárban, ahol 15 órától 19 óráig adhatnak vért az önkéntesek, de a szervezők más kocsmákkal és szórakozóhelyekkel is nyitottak az együttműködésre a későbbiekben. 

- Az eseménnyel az a célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a véradás fontosságára, ösztönözzük a szórakozóhelyeket hasonló társadalmi szerepvállalásra, és buzdítsuk a fiatalokat a véradásra. A csapatunk nevében is arra kérünk mindenkit, hogy, ha teheti, csatlakozzon a mozgalmunkhoz, támogatva ezzel is a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat munkáját - mondta el a szervezők részéről Sallai György, az egyik ötletgazda. 

A szervezők olyan szórakozóhelyek jelentkezését várják, akik szívesen biztosítanak helyszínt a véradáshoz a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet számára, egy előre egyeztetett, forgalmas időszakban. A szórakozóhelyek a továbbiakban a kerekestamas@voroskeresztbp.hu e-mail címen jelentkezhetnek a szervezőknél a „FRIENDS OFF VÉRADÓ MOZGALOM” jeligével.

Az első kocsmavéradásról bővebb információt a Facebookon találhatsz!  

A cikk az ajánló után folytatódik

Véradó sztárok

Ezek a hírességek is rendszeres véradók: bizonyítják, hogy a jótékonykodás nem hasztalan, egy-egy ilyen alkalom szó szerint életeket menthet meg.

Címlapkép: Getty Images.

Ezt is szeretjük