Kit szeretnek a szúnyogok? Ha így teszel, biztosan téged is csípnek majd
Kevesebb parfüm és mozgás ajánlott nyárestére.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nyár talán legbosszantóbb állatai a szúnyogok, melyek bármilyen kellemes vízparti nyaralást megkeseríthetnek. Ha azonban tudod, hogy milyen embert szeretnek igazán, kevesebb csípéssel is megúszhatod a nyárestéket.

Alapvetően igaz, hogy az apró vérszívók áldozataikat előszeretettel választják ki a szén-dioxid-kibocsátás alapján. Mivel a nagyobb testméret fokozottabb szén-dioxid-kibocsátással jár, így a felnőttek, a túlsúlyosok, illetve a várandósok több csípéssel számolhatnak.

Parfüm és mozgás

A szén-dioxid-kibocsátás mellett azonban a szúnyogok érzékenyen reagálnak még az illatos kozmetikumokra - parfümre, testápolóra -, ezért ne vidd túlzásba ezek használatát. Nemcsak a kellemes aromákra figyelnek azonban fel, vonzza őket az izzadtságszag is. Ha tehát egy nyáresti bulira készülve erősen befújtad magad, majd táncolás közben kicsit leizzadtál, ideális célpont leszel a szúnyogok számára. Amennyiben még egy-két pohár koktélt is elfogyasztasz, garantáltan rajonganak majd érted a szárnyas vérszívók - ugyanis ők sem vetik meg az alkoholt.

Csípések kezelése

Lapozd át az alábbi galériát, és nézd meg, milyen házi praktikákat vethetsz be   a viszkető szúnyogcsípések ellen.

Ezt is szeretjük