Milyen a szúnyog ideális áldozata?
Te közéjük tartozol?
A nyár apró vérszívói bizonyos emberekre jobban tapadnak. Tudd meg, miért, és kerüld el a csípéseket!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kellemes nyári esték megkeserítői a szúnyogok, akik könnyen elvehetik a kedved a kerti sütéstől vagy akár egy holdfényes sétától. Van, amikor jobban kedvelnek, és van, hogy feléd sem néznek? Ez azért lehet, mert nem mindig vagy megfelelő táplálékforrás számukra. A szúnyog ugyanis megpróbálja a legideálisabb donort kiválasztani, hogy a fehérjedús vér segítségével egészséges petéket rakhasson le.

Amikor eldönti, hogy kire csapjon le, a legerősebbet keresi, aki sok széndioxidot lélegez ki, magas a testhőmérséklete, és erős az illata. Ismerd meg, pontosan milyen is a szúnyogok ideális áldozata!

A sportos

Számítanod kell arra, hogy tele leszel csípésekkel, amikor reggel vagy este hazaérsz a kocogásból. Természetesen nem csupán a futók vannak veszélyben, hanem bárki, aki szeret a szabadban sportolni. Villogó céltáblává változol a szúnyogok számára, ha olyan tevékenységet végzel, ami megizzaszt. A kis vérszívók ugyanis a szagok és a hő alapján találnak a prédára. A verejtékezéssel pedig fokozottan párolog a szervezeted, tehát biztosabb nyomot szolgáltatsz számukra. Sőt, eközben tejsav is távozik a pórusaidon keresztül, ami igazán vonzó illat ezeknek a rovaroknak.
A mozgással pedig beindítod szervezeted hőtermelését, amit a szúnyogok is egyből kiszúrnak. Sportolás közben gyorsabban lélegzel, tehát több széndioxid fújsz ki, ami szintén remek jelzés a vérszívóknak.

A bulizós

A szabadtéri szórakozóhelyek nyáron minden este bulizni csábítanak. Amikor hosszas készülődés után megérkezel a kedvenc helyedre, nem csupán a férfiak, hanem a szúnyogok is garantáltan rád fognak tapadni.

A kis vérszívók szinte mindent szeretnek, amit egy buli előtt magadra kensz, hogy igazán lehengerlő légy. Az édes dezodor, parfüm, sampon, testápoló illata vonzóvá varázsol a szúnyogok számára. A hajolaj és hajlakk is hasonló hatással bír.
A helyzet sajnos az éjszaka előrehaladtával egyre rosszabb lesz. Ha kedveled a koktélokat, magas cukortartalmuk miatt az illatod még édesebbé válik. De az sem jobb, ha a sört szereted, fogyasztásával nem tudod elijeszteni a szúnyogokat. Az alkohol hatására ugyanis kitágulnak a test felületéhez közel lévő erek, így több vizet párologtatsz, megkönnyítve ezzel a szúnyogok dolgát. Végül pedig a táncolás felér egy jó kis edzéssel, több széndioxidot termelsz, megemelkedik a testhőmérsékleted, és jobban is izzadsz.
A férfi
Jó hír, hogy a férfit használhatod szúnyogriasztóként is. Pontosabban rá szívesebben szállnak, mint rád. Ennek az az oka, hogy a férfiak jellemzően több széndioxidot termelnek, több szteroidot párologtatnak, és jobban is izzadnak. Így válnak ők tökéletes célponttá a szúnyogok számára.

A várandós

A nyári hőségben több kellemetlen tünetet kell átélned, ha kismama vagy, és még a szúnyogok is kitüntetnek figyelmükkel. Talán amúgy egész életedben elkerültek, és te büszkén mesélted, hogy téged nem marnak össze, de terhesen a kedvencük lettél. Ennek az az oka, hogy áldott állapotban a nők több széndioxidot termelnek, és a testhőmérsékletük is körülbelül fél fokkal magasabb az átlagosnál. A megváltozott hormonháztartás miatt pedig lehet, hogy még az illatod is különbözik a megszokottól, aminek a szúnyogok csak örülnek.

Nincs több hívatlan vendég

A 100%-ban természetes és tiszta, bevizsgált anyagokból készült Citrella illóolaj-keveréket párologtatva soha többé nem kell tartanod a szúnyogok és más rovarok kellemetlenkedésétől. Nyári estéken a leghatásosabb segítség.

Tudj meg róla többet.

Promóció

Ebben az esetben ne használj bőrre fújható szúnyogriasztót, de az elektromos vagy füstölő változatot is kerüld el. Próbáld természetes szerekkel elüldözni a pofátlan vérszívókat, a lakásból pedig háló segítségével zárd ki őket.

Ezt is szeretjük