8 házilag elkészíthető kence a kézfertőtlenítőtől kiszáradt kézre: azonnal táplálják a bőrt

A kézfertőtlenítőtől kiszáradt kéz táplálására házilag is lehet krémeket készíteni.

száraz kéz krém házilag hidratálás tápláló
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az alkoholos kézfertőtlenítők és a lúgos kémhatású kéztisztító szappanok is elképesztően szárítják a bőrt, ami hosszabb távú bőrproblémák kialakulásához vezethet. A rendszeres hidratálás ezért most különösen fontos, amikor a fertőzés megelőzése érdekében a kézmosás a legfontosabb teendő.

Ekcémás tüneteket nemcsak kimondott genetikai hajlam, de az erős környezeti hatások önmagukban is okozhatnak: irritatív vegyszerek is kiválthatnak helyi gyulladásos bőrpanaszokat, viszkető vagy égő érzést, bőrpírt.

Házi hidratáló krémek kiszáradt kézre

A száraz, kicserepesedett kéz hidratálása ideális esetben naponta többször megtörténhet, erre azonban nem csak a bolti, illetve a drogériákban szerzett krémek alkalmasak: néhány alapanyagból otthon is össze lehet dobni őket. Néhány variációt érdemes megismerni, melyek egyébként nemcsak kézre, de éjszakára akár arcra is alkalmazhatók. Illóolajokkal tetszés szerint illatosíthatók a krémek, jó választás a geránium, a narancsvirág, az ylang-ylang is, a kiszáradás ellen viszont csak néhány cseppet érdemes a készítményekbe rakni.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük