Bár a chipsről mindenki tudja, hogy egészségtelen, mégis esszük. Elsősorban sok olajat, mesterséges aromákat és ízfokozókat tartalmaz.
Dia
A feldolgozás során a parizerbe és a szafaládéba gyakran csak a selejt húsáru, állati kötőszövetek, bőrke kerül.
Dia
A ketchupba jellemzően a másra már alkalmatlan paradicsomok kerülnek. Emellett tartalmazhat: guargumit, állománymódosítót, tartósítószert.
Dia
Az energiaitalok rendszerint sok mesterséges aromát és színezőanyagot tartalmaznak. Önmagukban sem egészségesek, alkohollal keverve azonban veszélyesek is lehetnek.
Dia
Hasonlóan a parizerhez, a virsli is javarészt nyesedéksertéshúsból készül.
Dia
A gumicukorban jellemzően nem sok természetes anyag van. Nevezhetnénk az élelmiszeripar remekének is - számos színezéket, aromát tartalmaz.
Dia
A szénsavas üdítőitalok szén-dioxidot, gyakran sok cukrot, állományjavítót és mesterséges aromákat tartalmaznak.