Ez történik a szervezetedben, ha éhgyomorra iszol kávét - Nem csak a gyomrodnak árt
Kávét éhgyomorra inni rossz ötlet.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Vannak, akik éhgyomorra fogyasztják el a reggeli kávéjukat, pedig ez több szempontból is káros az egészségre.

Ha te is közéjük tartozol, ideje tisztában lenned azzal, mit is tesz az ital ilyenkor a szervezeteddel. Sajnos több rossz hírünk is van a számodra.

Kávé éhgyomorra

Emésztőrendszeri betegségek

A PositiveMed cikke szerint, ha éhgyomorra iszod meg a reggeli kávét, az fokozza a gyomor savtermelését. A megnövekedett savszint pedig nemcsak kellemetlen érzést, hanem komolyabb problémákat is előidézhet: például gyomorfekélyt, gyomorégést, irritábilis bél szindrómát vagy savas refluxot. Ide kattintva többet megtudhatsz a gyomorégés lehetséges okairól.

Kávé mint stresszfokozó

Habár egy kávé ebéd után még jól is eshet - hiszen felébreszt -, amennyiben éhgyomorra fogyasztod, inkább stresszes és feszült leszel tőle. Ha nem tudsz lemondani a reggeli kávéadagodról, akkor sem tanácsos kihagynod az ébredést követő étkezést. Mindig egyél valamit a kávé mellé - legalább egy kis kekszet rágcsálj el hozzá -, így csökkentheted az ital stresszfokozó hatását.

Kávé helyett

A kávéfogyasztás nem feltétlenül káros, azonban nem szabad túlzásba vinned. Ha csak azért iszod, hogy felébresszen, élénkítő hatását mással is elérheted: nézd meg, hogy mivel helyettesítheted!

Hormonális hatások

Az éhgyomorra fogyasztott kávé felboríthatja a szervezet hormonális egyensúlyát. A benne található koffein ilyenkor csökkenti a test szerotoninszintjét, amely változás negatívan befolyásolhatja a hangulatodat. Ez a hormon felel ugyanis az örömérzésért. Ha tehát reggel, éhgyomorra iszod a kávét, először azt veszed észre, hogy felpörget, ám később visszaeshet a hangulatod, mindez pedig hosszú távon kedvez a szorongás kialakulásának.

Szűrővizsgálat házilag

Az emésztőrendszeri bajok sokszor egészen addig rejtve maradnak, amíg tüneteket nem okoznak. Épp ezért hasznos otthon is elvégezhető tesztünk, mert már a korai stádiumban kimutatja a szabad szemmel nem érzékelhető vérzéseket a székletben, aminek köszönhetően sok betegséget megelőzhetsz.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ezt is szeretjük