Karcsúak, egészségesek, és sokáig élnek: 3 zsírblokkoló táplálék, amit a vietnámi nők fogyasztanak

Mi a titka egyes népek karcsúságának?

GettyImages-940524702
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ahány ház, annyi szokás - szól az ismert közmondás. De úgy is mondhatjuk, hogy ahány ország, annyiféle kulináris élvezet. Hiszen az étkezési szokások országonként változnak, minden nemzetnek megvannak a maga ízei, főzési technikái, gasztronómiai sajátosságai, amelyekkel a mi étkezéseinket is bátran színesíthetjük és kísérletezgethetünk velük.

A nemzetek konyhájának kialakulása sok száz vagy ezer éves hagyományokra vezethető vissza, amelyeket megőriztek, továbbfejlesztettek, és generációról generációra átadtak. Érdemes egyes fortélyokból nekünk is merítenünk, hiszen bizonyos népek egészséges alapanyagokkal dolgoznak, az egészséges táplálkozás pedig a helyes étkezési szokások kialakításában és a testsúly szabályozásában is segíthet.

Mi a titka egyes népek karcsúságának?

A vietnámi konyha sokszínű, amelynek alapját az ott termő változatos növényvilág és a friss alapanyagok adják, nem véletlen, hogy a világ egyik legegészségesebb és legkiegyensúlyozottabb konyhájaként emlegetik. Az ottani nők tudatosan figyelnek alakjukra, sokkal kevesebb vietnámi küzd súlyfelesleggel, mint a nyugati, zsíros, nehéz ételeket fogyasztó országok lakói. A nők átlagéletkora nyolcvan év, ami főként egészséges életmódjuknak és étkezési szokásaiknak köszönhető.

A vietnámi konyhában használt alapanyagok fehérjékben, szénhidrátokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok, amelyek az összes étrendi szükségletet kielégítik. Különleges fűszereik hozzájárulnak az emésztés megfelelő működéséhez és a gyulladások megelőzéséhez. 

Ismerd meg a különböző népek étkezési szokásait és azt, hogyan és mitől maradnak karcsúak és egészségesek.

Borító- és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük