Minden idők legjobb karácsonyi albumai: meghozzák az ünnepi hangulatot a készülődés során
Nem játsszák őket unásig a rádiók, épp ezért hatnak olyan üdítően.

karácsonyi zene
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nincs karácsony Mariah Carey és a Wham! nélkül, igaz? Úgy tűnik, hogy ezek az örök klasszikusok sosem mennek majd ki a divatból. Ha viszont úgy érzed, hogy így december vége felé már a könyöködön jönnek ki, nem vagy egyedül. 

A bevásárlóközpontokban már hetek óta mást se hallani, egyáltalán nem meglepő, ha az ember rájuk un. Szerencsére karácsonyi zenékben egyébként nincs hiány, hiába ismétlődik a rádióban általában csak kevés sláger. Ha úgy érzed, idén felfedeznél más muzsikákat is, amik segítenek az ünnepre hangolódni, neked szól a következő válogatás. Ezeknek az albumoknak ott van a helyük a legjobb karácsonyi lemezek között, tégy velük egy próbát!

A legjobb karácsonyi albumok

Sia: Everyday is Christmas

Az ausztrál énekes-dalszerző, Sia karácsonyi albuma, az Everyday is Christmas 2017 novemberében jelent meg, és valóban üdítő változatosságot jelent az ünnephez kapcsolódó zenék sorában. Bár a kritikusok körében vegyes fogadtatásra talált, az olyan jó hangulatú, friss dalok, mint a Puppies are Forever vagy a Candy Cane Lane gyorsan belopták magukat a közönség szívébe. Ajándékok csomagolásához, sütéshez tökéletes az album. 

Pink Martini: Joy to te World

Az amerikai Pink Martini együttes itthon is szép rajongótábort tudhat a magáénak. Sikerük többek között annak köszönhető, hogy különböző zenei stílusokat ötvöznek, és vagy 25 nyelven énekelnek, ráadásul híresen jó hangulatúak a fellépéseik. 2010-ben jelent meg karácsonyi albumuk, a Joy to the World. Olyan klasszikusok csendülnek fel rajta, mint a Santa Baby vagy a Little Drummer Boy. A kedves dallamok kellemessé teszik a készülődést.

Enya: And Winter Came...

Az ír Enya hangja, melódiái szinte simogatják az embert. Kevés szebb karácsonyi, téli tematikájú albumot tudnánk mondani, mint a 2008-ban megjelent And Winter Came... A lemezen saját szerzemények és hagyományos számok is szerepelnek, előbbiekhez tartozik például a vidám, csilingelő White is in the Winter Night, utóbbiakhoz pedig a gyönyörű adventi egyházi ének, az O Come, O Come, Emmanuel. Családi összejövetelek, esti olvasgatás háttérzenéjnek is remek választás az album.

Sufjan Stevens: Songs for Christmas

Az amerikai zenész, zeneszerző, Sufjan Stevens nevével sokan a Szólíts a neveden zenéje után kutakodva találkoztak - ki feledné például a Mistery of Love-ot? 2006-ban jelent meg tőle a Songs for Christmas, ami 5 EP-t tartalmaz, a karácsonyhoz kapcsolódó dalokat Stevens 2001 és 2006 között vette fel. A válogatásban eredeti szerzemények és feldolgozások is szerepelnek, mindegyik szám egyedi, az egyébként vallásos zenészre jellemző hangulatú. Ha kedveled az indie popot és indie rockot, érdemes belehallgatnod. 

Barenaked Ladies: Barenaked for the Holidays

A kanadai rockbanda, a Barenaked Ladies ünnepi tematikájú albuma, a Barenaked for the Holidays 2004-ben jelent meg. Nemcsak hű feldolgozások vannak rajta, hanem saját szerzemények, sőt még egy paródia is. Az is előfordul, hogy a dal visszafogottan, ünnepélyesen indul, majd átcsap önfeledt mulatozásba. Ha vidámságra, lendületre szomjazol, neked szól a Barenaked for the Holidays.

Karácsonyi képes feladvány

Dudás Gergely (Dudolf), a pandás képével világhírűvé vált magyar illusztrátor karácsonyi rajzos feladványa nem ajánlott kezdő rejtvényfejtőknek. 

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

(Kép: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük