Minden idők legjobb karácsonyi albumai: meghozzák az ünnepi hangulatot a készülődés során

Nem játsszák őket unásig a rádiók, épp ezért hatnak olyan üdítően.

Karácsonyi albumok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nincs karácsony Mariah Carey és a Wham! nélkül, igaz? Úgy tűnik, hogy ezek az örök klasszikusok sosem mennek majd ki a divatból. Ha viszont úgy érzed, hogy így december vége felé már a könyöködön jönnek ki, nem vagy egyedül. 

A bevásárlóközpontokban már hetek óta mást se hallani, egyáltalán nem meglepő, ha az ember rájuk un. Szerencsére karácsonyi zenékben egyébként nincs hiány, hiába ismétlődik a rádióban általában csak kevés sláger. Ha úgy érzed, idén felfedeznél más muzsikákat is, amik segítenek az ünnepre hangolódni, neked szól a következő válogatás. Ezeknek az albumoknak ott van a helyük a legjobb karácsonyi lemezek között, tégy velük egy próbát!

A legjobb karácsonyi albumok

Sia: Everyday is Christmas

Az ausztrál énekes-dalszerző, Sia karácsonyi albuma, az Everyday is Christmas 2017 novemberében jelent meg, és valóban üdítő változatosságot jelent az ünnephez kapcsolódó zenék sorában. Bár a kritikusok körében vegyes fogadtatásra talált, az olyan jó hangulatú, friss dalok, mint a Puppies are Forever vagy a Candy Cane Lane gyorsan belopták magukat a közönség szívébe. Ajándékok csomagolásához, sütéshez tökéletes az album. 

Pink Martini: Joy to te World

Az amerikai Pink Martini együttes itthon is szép rajongótábort tudhat a magáénak. Sikerük többek között annak köszönhető, hogy különböző zenei stílusokat ötvöznek, és vagy 25 nyelven énekelnek, ráadásul híresen jó hangulatúak a fellépéseik. 2010-ben jelent meg karácsonyi albumuk, a Joy to the World. Olyan klasszikusok csendülnek fel rajta, mint a Santa Baby vagy a Little Drummer Boy. A kedves dallamok kellemessé teszik a készülődést.

Enya: And Winter Came...

Az ír Enya hangja, melódiái szinte simogatják az embert. Kevés szebb karácsonyi, téli tematikájú albumot tudnánk mondani, mint a 2008-ban megjelent And Winter Came... A lemezen saját szerzemények és hagyományos számok is szerepelnek, előbbiekhez tartozik például a vidám, csilingelő White is in the Winter Night, utóbbiakhoz pedig a gyönyörű adventi egyházi ének, az O Come, O Come, Emmanuel. Családi összejövetelek, esti olvasgatás háttérzenéjnek is remek választás az album.

Sufjan Stevens: Songs for Christmas

Az amerikai zenész, zeneszerző, Sufjan Stevens nevével sokan a Szólíts a neveden zenéje után kutakodva találkoztak - ki feledné például a Mistery of Love-ot? 2006-ban jelent meg tőle a Songs for Christmas, ami 5 EP-t tartalmaz, a karácsonyhoz kapcsolódó dalokat Stevens 2001 és 2006 között vette fel. A válogatásban eredeti szerzemények és feldolgozások is szerepelnek, mindegyik szám egyedi, az egyébként vallásos zenészre jellemző hangulatú. Ha kedveled az indie popot és indie rockot, érdemes belehallgatnod. 

Barenaked Ladies: Barenaked for the Holidays

A kanadai rockbanda, a Barenaked Ladies ünnepi tematikájú albuma, a Barenaked for the Holidays 2004-ben jelent meg. Nemcsak hű feldolgozások vannak rajta, hanem saját szerzemények, sőt még egy paródia is. Az is előfordul, hogy a dal visszafogottan, ünnepélyesen indul, majd átcsap önfeledt mulatozásba. Ha vidámságra, lendületre szomjazol, neked szól a Barenaked for the Holidays.

Karácsonyi képes feladvány

Dudás Gergely (Dudolf), a pandás képével világhírűvé vált magyar illusztrátor karácsonyi rajzos feladványa nem ajánlott kezdő rejtvényfejtőknek. 

Csak a legügyesebbek találják meg mindhárom csengettyűt a képen: neked megvan az összes?

Készen állsz egy aranyos karácsonyi képes feladványra? Bár a koncepció egyszerű, a rejtvény garantáltan meg fog izzasztani.

Elolvasom

Hüvelyszárazság enyhítése hormon nélkül!

Az égő, feszülő érzéssel, nehézkes együttlétekkel járó hüvelyszárazság a változókornál korábban is kialakulhat. A hormonmentes Cikatridina hüvelykúp segít enyhíteni a panaszokat. A kozmetológiából jól ismert hialuronsav mellett gyógynövények kivonatát tartalmazza. A Cikatridina használata a menopauzában tartósan ajánlott, a terhesség és szoptatás alatt pedig az orvos ajánlása szerint.

A Cikatridina patikában kapható gyógyászati segédeszköz.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Promóció

(Kép: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük