Pajzsmirigyeseknek nem ajánlottak: 10 étel, ami a gátolja a jód felszívódását
Hiába egészségesek vagy finomak, alulműködés esetén nem szabad belőlük sokat fogyasztani.

A jód a szervezet számára fontos nyomelem, ami elsősorban a pajzsmirigyben raktározódik, támogatva a trijódtironin és a tiroxin hormonok termelődését. Pajzsmirigy-alulműködés esetén ezért sok esetben a kezelés mellett a jódpótlást is előírják az orvosok.
Bár a nyomelem pótlása sajnos nem minden esetben jelent megoldást, a napi jódszükséglet bevitele elengedhetetlen a megfelelő anyagcsere-folyamatok biztosításához. A hivatalos napi ajánlott beviteli érték 150 mikrogramm, a terhes és szoptatós kismamáknál, valamint a sportolóknál ennél több. Túladagolni nehéz, a napi mennyiség legalább öt-tízszerese esetén fordulhat csak elő.
A jód felszívódását gátolják
A jód nagy mennyiségben megtalálható a tengeri halakban, a tenger gyümölcseiben, az algákban, egyes gyümölcsökben, így a fekete áfonyában és természetesen a jódozott sóban. Felszívódását az A-vitamin- és szeléntartalmú ételek segítik, akad viszont néhány olyan alapanyag, ami gátolja a hasznosulást. Teljesen kizárni őket nem szabad az étrendből, de betegség esetén körültekintően kell bánni velük.

Prémium vitaminok szerves forrásából
Fedezd fel a BioTechUSA új, prémium étrendkiegészítőit, melyeket a természet által inspirált hatóanyagok gondos válogatásával alkottunk meg a szervezetünk optimális működésének támogatására. A funkcionális termékek tökéletesen kiegészítik egymást, így teljeskörű megoldást nyújtanak a legmagasabb szintű napi rutinhoz.

Promóció
OLVASD EL EZT IS!

- pajzsmirigy
- tünetek és betegségek
Megváltozik az arc a betegségtől: mi mutatja, hogy a pajzsmiriggyel komoly baj van?

- depresszió
- cukorbetegség