Ez a 6 legjobb természetes fájdalomcsillapító: az orvos szerint is hatnak
Gyógyszerek helyett inkább ezeket vedd igénybe.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fájdalom tönkreteszi a mindennapokat, sokan mégis ódzkodnak a gyógyszerektől, és a természetes fájdalomcsillapítás módszereit keresik. Dr. Pál Mónika, az Oxygen Medical reumatológus szakorvosa a hatékony lehetőségekről beszélt.

A mindennapi, nem rendszeresen jelentkező, nem túl erős és ismert fájdalmak esetében érdemes a házi gyógymódokkal próbálkozni, minden egyéb esetben ajánlatos orvosi segítséget kérni. Az első lépés a fájdalom okának kiderítése, a diagnózis. Ezután a fájdalomcsillapítás számos természetes módszere áll rendelkezésre.

A hialuronsavas injekció csillapítja a fájdalmat

Az ízületi fájdalom egyik leggyakoribb oka az ízületek kopása és elhasználódása, vagyis az oszteoartritisz. Az ízületben az ízületi hyalinporc sejtjei gyakorlatilag képtelenek az osztódásra, és a növekedés befejeztével már csak csökkenni tudnak. Ezért meg kell óvni a maradék állományt, de hatékonyan kell csillapítani a kialakult fájdalmat is.

Mindkét feladatra alkalmas a hialuronsav, mely keni az ízületet, és tompítja a felszínét ért lökéseket. Az oszteoartrózis által érintett nagyízületbe, főként a térdbe vagy a csípőbe fecskendezett készítmény csökkenti a fájdalmat, illetve visszaállítja az ízület kenését és lökéscsillapítását.

Orvosikollagén-terápiával a tünetek ellen

A speciális kezelés egy injekciókúra, amelynek ampullái klinikai vizsgálatokkal bizonyított megoldást jelentenek az ízületi fájdalomcsillapításban. Segítenek a kollagénstruktúrák kialakulásában és újonnan felépülésében, így regenerációs hatást fejtenek ki.

Az ampullák speciálisan előállított kollagént és olyan segédösszetevőket tartalmaznak, amelyek gyors és hatékony javulást biztosítanak. Az eljárás nagy előnye, hogy nincs ismert mellékhatása, és szinte fájdalommentes. Mivel az elváltozás okát célozza meg, nem pedig a kiváltott tüneteket, hatékony és specifikus terápiát tud nyújtani.

A lökéshullám-terápia regenerál

A kezelés során nagy energiájú lökéshullámot juttat az orvos a kijelölt helyre, amely enyhe fájdalommal járhat, de az eredmények magukért beszélnek. Élénkíti a vérkeringést és az anyagcserét, és nemcsak a fájdalmat csökkenti, de a valódi okot is megszüntetheti a sérült szövetek fokozatos regenerálásával.

Fizikoterápia önállóan vagy kísérő kezelésként

A fizikoterápia önálló terápiaként és kiegészítő gyógymódként is hatékony módszer. A képzett terapeuta jelentős eredményeket érhet el a fájdalomcsillapításban és az izomlazításban. A keringésfokozásra és a csontképző folyamatok serkentésére is hathat. Az alkalmazott kezelések sokrétűek. A kezelő a problémától függően választ az ultrahang, a sonoforézis, az interferencia, a TENS, a diadinamik-kezelés és a magnetoterápia között.

A gyógytorna sikere a rendszerességen múlik

A gyógytornász felméri a kiinduló állapotot, és olyan speciális mozgásprogramot dolgoz ki és tanít be, amely egyrészt csökkenti vagy megszünteti a fájdalmat, másrészt korrigálja a problémát okozó eltérést. Emellett megelőzheti a későbbi súlyosabb betegséget. A siker záloga a gyakorlatok tartós, pontos és rendszeres végzése.

A taping hasznos a sportsérüléseknél

A szakszerűen felragasztott elasztikus szalagok kiváló hatásúak sportsérülések, izom- és ízületi panaszok esetén is. A módszer a fájdalomcsillapításon kívül még a gyógyulási időszakot is képesek lerövidíteni. Kiemelhető előnye, hogy gyermekeknél és várandósoknál is biztonságos, mert semmiféle kémiai hatóanyagot nem alkalmaz.

OLVASD EL EZT IS!

allkapocs lead
  • tünetek és betegségek
  • fogcsikorgatás

Kattogó áll: meg kell mutatnod orvosnak?

no sport lead
  • tünetek és betegségek
  • lelki háttér

Izomláznak hiszed, pedig súlyos betegséget jelez

Ezt is szeretjük