Antibiotikum, de akár műtét is lehet a vége: az intim szőrtelenítés veszélyei
Az intim szőrtelenítés közben a balesetek jóval gyakoribbak, mint hinnéd.

intim szortelenites
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy amerikai tanulmány szerint a nők többsége átesett már valamilyen komolyabb fertőzésen intim szőrtelenítés miatt. De milyen veszélyek leselkedhetnek rád a hétköznapi tevékenység során? A szakértők elmondták.

A hollywoodi fazon, vagyis a teljes csupaszság régóta a legnépszerűbb a nők körében, legalábbis egy, az American Journal of Obstetrics and Gynecology című folyóiratban megjelent kutatás szerint. Ami megdöbbentőbb, az az, hogy a megkérdezett nők 60%-a átesett már valamilyen bakteriális fertőzésen az intim területek szőrtelenítése miatt. Az pedig egyenesen sokkoló, hogy valakit kórházba is juttatott ugyanez, pedig erre is akad példa.

Bőrirritáció, antibiotikumos kezelés, kórházi műtét

A témában az American Medical Association is végzett kutatást, melynek során a szakemberek arra a következtetésre jutottak, hogy az esetek többségében a probléma gondatlanságból ered. A sérülések elsősorban a szőrszálak durva kitépésének következményei: a felmérésben összesen 7456 fő vett részt, közülük 133-an vallották be, hogy volt már részük orvosi kezelésben szőrtelenítés miatt. 49-en kaptak antibiotikumos kezelést, míg 36-an olyan súlyosan megsérültek, hogy kizárólag a műtét segített.

noi borotva

Megdöbbentő lehet, de a megkérdezettek 17%-a oda sem figyelt, miközben szőrtelenített, ezért az orvosoknak össze kellett varrniuk az így szerzett sebet, rosszabb esetben pedig tályogtisztításra is szükség volt. A kutatásból kiderült, hogy az emberek 47,5%-a borotvával, 27%-uk elektromos készülékkel, 18%-uk ollóval, míg 2,6%-uk gyantával szőrtelenít. A lézeres szőrtelenítések gyakorisága ezzel szemben mindössze 0,6% volt.

Nemi betegség is kialakulhat

A Kaliforniai Egyetem egyik kutatása szerint 80%-kal gyakrabban kapnak el nemi betegséget azok, akik rendszeresen szőrtelenítik intim testrészeiket. Minél sűrűbb időközönként történik a gyantázás, úgy nő a nemi úton terjedő betegségek kockázata. Dr. Benjamin Breyer, a kutatás vezetője úgy véli, a megnövekedett szexuális aktivitás az elsődleges szempont, amiért az emberek a szőrtelenítés mellett döntenek. A szakértő hozzátette, hogy természetesen a megjelenésnek is fontos szerepe van, amiért az emberek hajlandók áldozatot hozni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Leplezd le az intim fertőzést!

A hasi fájdalom mögött más ok is állhat, például a hüvelygomba, ami gyakoriságát tekintve az egyik legnagyobb számban előforduló nőgyógyászati fertőzés. Ha a tüneteid régóta fennállnak, érdemes magad tesztelni és az eredménnyel orvoshoz fordulni.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ezt mondja a nőgyógyász

Dr. Hugh Byrne, a londoni St. George Kórház nőgyógyász szakorvosa szerint van pár dolog, amit nem árt tisztázni az intim szőrtelenítéssel kapcsolatban. A szőrtelenítés valóban okozhat tályogot, amit gyakrabban antibiotikummal, ritkábban sebészi beavatkozással kezelnek. Utóbbi kellemetlenebb, valamint nagyobb fájdalommal jár.

Byrne szerint a borotva nem rosszabb, mint a gyanta, legalábbis abból a szempontból, hogy mindkettő okozhat szőrbenövést.  A benőtt szőr csúnya látvány, és sokszor kellemetlen érzet, de nem feltétlenül veszélyes. Ilyenkor a szőr nem tud kibújni, ezért visszakunkorodik és begyulladhat.

Ezt is szeretjük