200 válasz a rákról: ingyenesen megkapod a könyvet, mutatjuk is, hogyan
Fontos, hogy a betegek minél több információhoz jussanak hozzá.

rák könyv cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Országszerte ingyenesen juthatnak hozzá a betegek ahhoz a Gyógyulj Velünk Egyesület gondozásában megjelent könyvhöz, mely 243 oldalon foglal össze csaknem minden tudnivalót, ami a veserákról, a húgyhólyagrákról, a prosztatarákról és a hererákról betegként vagy beteget segítő családtagként felmerülhet.

Kétszáz kérdésre kétszáz közérthetően megfogalmazott, részletes választ ad a könyv mindazokról a problémákról, melyekkel egy veserákkal, húgyhólyagrákkal, prosztatarákkal vagy hererákkal szembesült beteg találkozhat. A kötet ugyan az uroonkológiai daganatokról szól, ám a válaszok egy jelentős része más daganatos betegek számára is hasznos lehet.

200 válasz a rákról

A könyv a teljességre törekedve ismerteti a betegségek kialakulásának hátterét, bemutatja a diagnosztikai módszereket, részletesen foglalkozik a műtéti típusokkal, az operációra való felkészülés és a műtét utáni időszak nehézségeivel. Tájékoztatást ad a sugárkezelések lehetőségeiről és korlátairól, részletesen taglalja a kemoterápiák, célzott onkológiai kezelések, immunterápiák jellemzőit. Vaskos részben tárgyalja a mellékhatásokat, azok elkerülésének, csökkentésének lehetőségeit, és kitér a betegséggel járó lelki megpróbáltatásokra is.

- A felkészült, tudatos betegek és családtagok hatékonyabban tudnak reagálni a daganatos betegség és a daganatellenes kezelések következtében fellépő nehézségekre. A szövődményeket idejében észlelve hamarabb képesek lépni a javulás érdekében, valamint védettebbek az interneten terjengő álhírekkel szemben is. A kötetben nem az orvosok helyett adunk válaszokat, hanem közérthető, részletes magyarázatokkal abban igyekszünk segíteni, hogy a betegek és a családtagok minél inkább szót értsenek az orvosukkal - fogalmazott B. Papp László, a könyv szerkesztője.

Hozzátette, hogy a kötet egy könyvsorozat második része, egy évvel ezelőtt jelent meg a vastagbélrákról és végbélrákról szóló könyv, mely szintén kétszáz kérdésre adott kétszáz választ. Az új kötet hasonló felépítésben, 16 fejezetben fogalja össze a legfontosabb tudnivalókat.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kalotay Gábor, a kötetet gondozó Gyógyulj Velünk Egyesület elnöke elmondta, hogy az első kiadásban hatezer példányban megjelent könyvet eljuttatják az ország onkológiai centrumaiba és urológiai osztályaira, terjesztik betegszervezeteken keresztül, de felbélyegzett válaszboríték küldésével bárki díjmentesen meg is rendelheti. A kötetet széles körű támogatói összefogás eredményeként tudják a készlet erejéig ingyenesen rendelkezésére bocsátani minden érintett családnak.

A könyvről az info@gyve.hu e-mail címen vagy a 0630 922-7797-es telefonszámon lehet érdeklődni.

Prof. dr. Bodoky György, a kötet megjelenését segítő rakgyogyitas.hu nonprofit beteginformációs portál kiadója, a Daganatos Betegek Gyógyításáért és Rehabilitációjáért Alapítvány vezetője kiemelte, hogy a könyvsorozat fontos példája annak, mennyire nélkülözhetetlen az egészségügyi ellátásban a betegszervezetek szerepe.

Úgy értékelte, hogy ismeretterjesztő munkájukkal, a sorstársi segítségnyújtással érdemben hozzájárulnak a rákgyógyítás eredményességének növeléséhez, a daganatos betegek életesélyeinek javításához. A tájékozott, a betegségbe és a kezelésekbe nem passzívan beletörődő, hanem önmagukért aktívan cselekvő betegek nagyobb eséllyel győzhetik le a rákot.

Fontos, hogy minél nagyobb arányban legyenek a betegek között azok, akik ismerik a betegségüket, a kezelési lehetőségeket, illetve azt, hogy önmaguk mit tehetnek a gyógyulásért, a javulásért. Azaz tudatos betegek, akik nem alárendeltjei kezelőorvosuknak, hanem partnerek a gyógyításban. Ennek elérése érdekében a kezelőorvosok mellett a legtöbbet a betegszervezetek tehetik Bodoky György szerint.

Ezt is szeretjük