Nagyon sok betegséget gyógyít, csodát tesz a testtel, és 5000 forint - Az infralámpa egészségügyi hatásai
Neked is érdemes beszerezni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szinte mindenki tudja, a melegítésnek milyen kedvező hatásai lehetnek bizonyos kórállapotok fennállása esetén, nem véletlen, hogy talán sokan emlékeznek arra gyerekkorukból, hogy édesanyjuk forró sóval töltött zoknit tett a fülükre vagy éppen az arcukra, ha melléküreg-gyulladástól szenvedtek.

A módszer persze mára sem veszített hatékonyságából, létezik azonban egy készülék, melynek pozitív tulajdonságai e szempontból még jelentősebbek lehetnek, az infralámpa infravörös sugarai ugyanis a test szöveteinek mélyebb rétegeibe is képesek behatolni, hogy ott a véráramlás, az anyagcsere és méregtelenítés serkentésével fejtsék ki áldásos hatásaikat, akár lényeges mértékbe felgyorsítva a gyógyulást.

Hogy működik az infralámpa?

Az infralámpa, pontosabban a látható fénynél nagyobb hullámhosszú infravörös sugarak képesek a test szöveteinek mélyebb rétegeibe hatolni, amit egyfajta belső hőként lehet érzékelni, mely az adott területen serkenti a keringést, a véráramlást, ezáltal pedig a helyi anyagcserét, az oxigén és a tápanyagok szállítását, aminek köszönhetően a méregtelenítés, a regeneráció és a gyógyulás is felgyorsulhat.

Infralámpát manapság bárki vásárolhat, illetve használhat otthon, gyógyászati segédeszközöket árusító boltokban éppúgy megtalálható, mint például a nagyobb, elektronikai részleggel is rendelkező áruházakban, elektromos szaküzletekben, sőt, akár egy egyszerű lámpaboltban is. Utóbbi helyen érdemes érdeklődni akkor is, ha a lámpához új izzóra van szükséged. Az infralámpák ára igencsak változó, több tízezer forintos készülék is kapható, de 4000-5000 forintért is beszerezhető olyan változat, mely tökéletesen megfelel az általános használatra.

Milyen betegségeket segít kezelni, gyógyítani?

Az infralámpa használatát általában még orvosok is javasolják például arcüreg-, illetve homloküreg-gyulladás esetén, valamint más légúti betegségek, egyes tüdőpanaszok vagy akár hörghurut kiegészítő kezelésére. A kellemes meleg segíthet megfázás esetén is, általánosságban pedig elmondható az is, hogy nyugtató hatása van, így olyan feszültség által kiváltott állapotok feloldásában is segíthet, mint például a stressz okozta fejfájás.

Kiváló kiegészítő kezelést nyújthat reumatikus fájdalmak, izomfájdalmak, húzódások, valamint hát- és derékfájás esetén, sokan pedig menstruációs görcsök enyhítésére is előszeretettel alkalmazzák.

Az infralámpa használata jó hatással lehet a bőrre is, többek között tágítja a pórusokat, minek köszönhetően könnyebben megtisztítható a bőr, és a krémek is jobban beszívódnak majd, az általános szépségápolás mellett azonban speciális bőrproblémák esetén is érdemes alkalmazni, ilyen például a fekvőbetegek felfekvéseinek megelőzése vagy éppen kezelése, a helyi vérkeringés serkentése ugyanis ebből a szempontból kiemelten fontos.

Mire kell figyelni használata közben?

Az infralámpa használata kiemelt odafigyelést igényel, ha ugyanis nem vagy elég körültekintő, akár égési sérüléseket is okozhat, vagy például, ha az arcon való használat közben nem csukod be a szemed, utóbbi akár be is gyulladhat - érdemes védőszemüveget beszerezni, ha gyakran szeretnéd használni.

A különféle készülékek különbözhetnek erősségük tekintetében, ezért nagyon fontos, hogy használatuk előtt alaposan olvasd át alkalmazási útmutatójukat, és kövesd az abban leírtakat. Általánosságban azonban elmondható, hogy erősségtől függően 5-15 perces használatra van szükség - érdemes a fokozatosság elvét követni, első nap például csak néhány percre használni -, amit naponta akár kétszer-háromszor is meg lehet ismételni.

Sohasem szabad közel tartani a lámpát a kezelt felülethez, erősségtől függően 60-70 centiméter az ideális távolság, de az erre vonatkozó instrukciókat is megtalálod a használati útmutatóban.

Nagyon fontos tudni továbbá, hogy láz esetén tilos infralámpát használni, de egyébként is érdemes kikérned orvosod véleményét azzal kapcsolatban, milyen probléma kiegészítő kezelésére szeretnéd alkalmazni.

Ezt is szeretjük