Ha Indonézia kerül szóba, az európai ember lelki szeme előtt egy már-már mesebeli szigetvilág jelenik meg, ahol a nap mindig süt, és a tenger habjai nyaldossák a lábujjakat. A következő, ami eszünkbe jut, valószínűleg az indonéz nők kecsessége, karcsú alakja lesz. Azt, hogy hogyan őrzik meg vonalaikat, miközben a fogyókúra fogalma ismeretlen számukra, az alábbi galériában igyekeztünk összefoglalni. Lapozd át a képeket, és less el néhány hasznos étrendi trükköt.

Az indonéz ételek alapját a rizs és a zöldséges ételek adják. A rostban gazdag táplálkozás elengedhetetlen a kellő gyorsaságú anyagcseréhez.

A halak és tenger gyümölcsei ugyancsak gyakran szerepelnek az indonéz étlapon. Természetesen mindent frissen, minél kevésbé feldolgozott formában fogyasztanak. Korábbi cikkünkből megtudhatod, hogyan segít a halfogyasztás megőrizni az alakot.

Mi, európaiak tudjuk, hogy naponta legalább öt adag zöldséget, gyümölcsöt kellene fogyasztanunk az egészség és a kiegyensúlyozott anyagcsere érdekében, mégis kevesen esznek ennyit. Indonéziában azonban nemcsak elmélet, hanem gyakorlat az olyan gyümölcsök fogyasztása, mint a jeruklimaut vagy a jeruk nipis.

Az indonéz nőknek nincs szükségük fogyókúrára, mert alacsony kalóriatartalmú étrendet követnek. Ettől függetlenül évente egy-két alkalommal tartanak vízen és rizsen alapuló böjtöt, amivel megtisztítják emésztőrendszerüket.

A rizs mellett a másik fontos szénhidrátforrásuk az édesburgonya, melynek glikémiás indexe alacsony, így nem emeli meg a vércukorszintet, hosszú távra telítettségérzést biztosít, nem hizlal. Tudj meg többet róla!
Fogyókúra viccesen
Míg az indonéz nők egész életen át őrzik karcsú alakjukat, addig a nyugati világban olykor tréfát űznek a sikertelen fogyókúrák sorából. Lapozd át az alábbi galériát, és nevess egy jót!
"Nem vagyok kövér! Alacsony vagyok a BMI-hez!"
Nézegess képeket!
Elolvasom