A barnarizs az indiai konyha kedvelt alapanyaga. Külső burkát nem hántják le, így megmaradnak benne a rostanyagok, minek köszönhetően a bélrendszerből minden salakanyagot kitisztít, és segít megszüntetni a székrekedést. Próbáld ki a barnarizs-diétát!
Dia
A kesernyésen csípős ízű kurkuma az indiai konyha egyik alapvető fűszere, mellyel megtisztíthatod szervezetedet a felhalmozódott, káros salakanyagoktól. Tudj meg többet róla!
Dia
A dhal egy speciális indiai lencseleves, mely olyan emésztést segítő, zsírégető fűszerekkel készül, mint a gyömbér, a kömény vagy a kurkuma.
Dia
A catni - angolul chutney - egy édes-savanyú, fűszeres zöldség vagy gyümölcslekvár. Jellemzően hidegen fogyasztják húsokkal, sajtokkal, de grillezett zöldségek mellé is remek választás. Mivel szigorúan növényi eredetű, magas rosttartalmának köszönhetően segíti az emésztést.
Dia
A pakora szinte bármilyen zöldségféléből elkészíthető, de a legnépszerűbb talán a karfiol-pakora. Csicseriborsólisztbe keverj fahéjat, koriandert, chilit és kurkumát. Az ebben megforgatott, majd kisütött zöldséget akár catnival is tálalhatod.
Dia
A tikka masala csirke tökéletes példája annak, hogy, ha a húst sok-sok zöldséggel és emésztésserkentő hatású fűszerekkel - gyömbérrel, fokhagymával, korianderrel készítik -, nem pedig hasábburgonyával tálalják, segíti a diétát.
Dia
A mango lassi kedvelt gyümölcsös indiai frissítő, mely nemcsak finom, de versenysúlyod megőrzésében is segít. Érdemes cukor helyett egy csepp mézzel elkészítened, íme a recept.