Horkolás, puffadás, testszag: ez a rejtett ok állhat a háttérben

Ha te is hasonló problémákkal küzdesz, ezt vizsgáld meg magadban alaposan, mert segíthet.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ép testben ép lélek, tartja a görög bölcsesség, ami fordítva is igaz. Ha a testi-lelki egyensúly felborul, az okozhat fizikai egészségügyi problémákat is, érdemes ezért önvizsgálatot tartani, mi lehet az a lelki gócpont, mely ilyen formában nyilvánul meg.

Most három gyakori, sokakat érintő probléma, a horkolás, a puffadás és a jellemzővé váló, kellemetlen testszag lelki okaira próbálunk fényt deríteni - hangsúlyozva persze a tényt, hogy az említett problémáknak fizikai, egészségügyi okok is a hátterében állhatnak, így elsőként ezeket érdemes kivizsgáltatni.

A horkolás lelki okai

A túl nagy nyelvcsap - uvula - vagy a laza, tónustalan, lágy szájpad okozza a horkolást úgy, hogy alvás közben a hátsó garatfalhoz vibrálva záródik. Ha horkolsz, akkor a következő kérdéseket kellene feltenned magadnak: nem ragaszkodsz túlságosan régi szokásaidhoz, gondolataidhoz, anyagi javaidhoz?

Csökönyösen olyan helyzetet vagy kapcsolatot akarsz fenntartani, amely nem előnyös a számodra? Fáradt vagy? Esetleg az arcüregeid el vannak tömődve? Mi az, amit nehezen lélegzel be, és ami még éjszaka is követ? A társad illata, egy parfüm illata?

Az is lehet, hogy a melletted fekvő társadat akarod birtokolni, és megszüntetni a benneteket elválasztó feszültséget - fizikailag és érzelmileg is. Arra törekszel, hogy közelebb kerülj hozzá. Ha bármelyik is igaz rád, fontos, hogy megtanuld elengedni dolgokat, és nyitottnak lenni az újra.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A puffadás lelki okai

A puffadás lelki eredetéhez hozzátartozik, hogy általában akkor lép fel a probléma, ha valaki érzelmi ellenállást tanúsít, vagy elfojtja az érzéseit, vagyis felhalmozza magában azokat, mert nem tudja, hogy hogyan fejezze ki őket anélkül, hogy bárkit is megbántana, vagy maga is megbántódna.

A puffadás lehet egyfajta védekezés is. Tedd fel magadnak a következő kérdéseket: miért érzed szükségét annak, hogy védd magad? Kivel vagy mivel szemben akarsz védekezni? Fontos, hogy megtanuld kifejezésre juttatni az általad megélt dolgokat, érzéseket, hogy felszabadulj, és eltűnjön a puffadás.

Ebből igyál, ha puffadsz: képeken a leghatékonyabb módszerek, amiktől elmúlik!

Nézegess képeket!

Elolvasom

A kellemetlen testszag lelki okai

Általában minden testnedv az érzelmeket jelképezi. Így a kellemetlen testszag arról is árulkodhat, hogy káros gondolatok csordultak túl benned, és ezeket kifejezésre kellene juttatnod ahelyett, hogy mindent magadban tartanál. Ez lehet ingerlékenység, elégedetlenség, utálat, frusztráció, undor egy emberrel vagy élethelyzettel szemben.

Ugyanúgy lehet egy elengedett intenzív érzelemnek a jele is, amely ahhoz a testrészhez kapcsolódik, amelyen keresztül az izzadtság távozik. Az az ember, akinek kellemes az illata, általában szép gondolatokat táplál, és harmóniában él a környezetével.

Minden betegségnek megvan a sajátos szaga. Ha fokozott a verejtékezés, akkor az arra utal, hogy nagy belső feszültséget, idegességet, bizonytalanságot vagy szorongást élsz meg. A bőr pórusain keresztül engedsz ki ugyanis minden elfojtott, elnyomott érzést, ami benned csak elmérgesedik. Meg kell tanulni érvényesíteni önmagadat, és kifejezni mind a negatív, mind a pozitív érzéseidet, hogy megtisztulj, helyet adjak az újnak, és szép, szeretetteljes gondolatok töltsék ki lényedet.

Cikkünk Jacques Martel Lelki eredetű betegségek lexikona című könyve alapján készült.

Modern életünk rohanó mindennapjaiban a testi-lelki egyensúly igen fontos tényező az egészség szempontjából. A szerző gyakorló pszichoterapeutaként arra vállalkozott, hogy segítsen feltárni a betegségek és egészségügyi problémák lelki eredetét.

Bevezet az érzelmek mindmáig ismeretlen világába, és megtanít nyitottá válni, felfigyelni arra a kis csírára, mely a testen megfoganva vírussá, bacilussá vagy daganattá fejlődve elhatalmasodhat. Ha képes vagy az adott betegséget feladatként megélni, és látod a belőle származó tapasztalat hasznát az egész életedre nézve, akkor egészségedet újra visszanyerheted. A Lelki eredetű betegségek lexikona különleges alternatívát mutat, kiegészítve a hagyományos orvoslást és a természetgyógyászat számos módszerét.

Kiadja a Partvonal Kiadó.
A könyv ára 3290 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük