Hólyaghurut szex után? Borzalmas kínokat is okozhat a szerelmeskedés? (x)
Ha a felfázásos tünetek nem sokkal szex után jelentkeznek, nem érdemes halogatni a kezelést.

szex utani holyaghurut 2
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha alig pár óra telt el a szerelmeskedés óta, mégis gyakrabban kell vécére járni, a vizelet pedig csíp, rossz szagú, és esetleg alhasi görccsel párosul, valószínűleg felfázás áll a háttérben.

Amennyiben a hólyaghurut nem sokkal szex után jelentkezik, joggal gyanítható, hogy a két dolognak köze lehet egymáshoz. Ez a „nászutas betegség”, más néven a szex utáni hólyaghurut. 

Szex és hólyaghurut

A szerelmes együttlét után nem sokkal jelentkező hólyaghurut sok nő szexuális életét árnyékolja be. Már a régiek is észrevették, hogy az ifjú feleségek, akik ugyebár csak esküvő után kezdték a nemi életet, már a nászútjukon hólyaghuruttal küszködtek. Innen ered a „nászutas betegség” elnevezés. Szerencsére nem mindenki hajlamos a szex utáni hólyaghurutra, de attól még bárkinél kialakulhat. 

A fertőzést leggyakrabban az E.coli baktérium okozza, amely „hivatalosan” a bélrendszer lakója, de a hüvelyflórában is előfordulhat. Ez a két terület a nők esetében meglehetősen közel esik a húgycsőnyíláshoz, szex közben pedig igencsak fokozódhat a fertőzésveszély.

A gáttájékon való „matatás” során ugyanis a kórokozók könnyen belesodródhatnak a húgycsőbe, a szomszédos hüvelyben mozgó hímvessző pedig még segíti, tolja is őket felfelé, a húgyhólyag irányába. És ha a bacik egyszer sikeresen eljutnak a hólyagig, ott megtelepedve szaporodásnak indulhatnak. Nos, olyankor szoktak jelentkezni a hólyaghurut kellemetlen tünetei. 

Segít a természet patikája

Az enyhe hólyaghurut kezdeti, hirtelen fellépő, kellemetlen tünetei - mint a gyakori vagy sürgető vizelési inger, vagy az égő érzéssel járó hólyagürítés - kezelhetőek egy hagyományos növényi gyógyszerrel, az Urzinol tablettával. A patikában recept nélkül kapható Urzinol a húgyutak betegségeiben évszázadok óta bevált gyógynövény, a medveszőlő levelének kivonatát tartalmazza.

A medveszőlőlevélben található növényi összetevők gyulladáscsökkentő, antibakteriális és fertőtlenítő hatásának köszönhetően az Urzinol hasznos segítség lehet az enyhe húgyúti fertőzések kezdeti tüneteinek mérséklésére. Az Urzinol enyhe vízhajtó hatását erősítheted azzal, ha bőségesen fogyasztasz folyadékot, legalább 2 liternyit minden nap.

Vény nélkül kapható hagyományos növényi gyógyszer. Az Urzinol bevont tabletta medveszőlőlevél-kivonatot tartalmaz.
Vény nélkül kapható hagyományos növényi gyógyszer. Az Urzinol bevont tabletta medveszőlőlevél-kivonatot tartalmaz.

Előzd meg a bajt: így szexelj okosan!

Ha veled is előfordult már, hogy szex után hólyaghurutod lett, nem árt, ha tartasz otthon Urzinol tablettát, hogy hasonló esetben kéznél legyen a gyors segítség! Ugyanakkor igyekezz a bajt megelőzni is. Nem csak illendőségből tanácsos például alaposan megtisztálkodnod a légyott előtt, hanem többek közt azért is, hogy a gáttájékról vagy a végbélnyílás közeléből eltüntesd az esetleg ott lesben álló kórokozókat.

Szex után pedig, ha kell, ha nem, menj ki pisilni! Mert ha egy-egy kártékony bacinak netán sikerült bejutnia a húgyúti rendszeredbe, még mindig van rá esély, hogy időben kipisiled a betolakodót, még mielőtt befészkelhetné magát, és nagyobb galibát okozna.

A hólyaghurut megelőzéséért a hüvelyflórádat is tanácsos karban tartanod. Ha óvod az egészséges, savas pH-t, azzal féken tarthatod a káros baktériumok szaporodását, ezáltal máris kisebb a valószínűsége egy hüvely felől induló hólyagfertőzésnek!  

Hagyományos növényi gyógyszer. A javallatokra való alkalmazása a régóta fennálló használaton alapul.

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Promóció (x)

Ezt is szeretjük