Figyelj, ha pajzsmirigygyógyszert szedsz! Nem bírja a hőséget, és nem lesz hatásos

Az sem mindegy, hogy hogyan tárolod és mivel veszed be a gyógyszert.

gyógyszerek
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Akik rendszeresen szednek valamilyen gyógyszert, jól tudják, hogy nyaralás vagy hétvégi kiruccanás esetén időben ellenőrizni kell, elég lesz-e a hazaérkezés utáni napokra is a gyógyszerük. 

A gondos felkészülés mellett is előfordulhatnak azonban olyan kellemetlenségek, mint a készítmények helytelen tárolásából eredő rosszullétek. Prof. Balázs Csaba, a Budai Endokrinközpont endokrinológus, a orvosa meglepő tapasztalatról számol be.  

A pajzsmirigygyógyszerek nagyon érzékenyek

Előfordult, hogy a professzor csökkent pajzsmirigyműködés miatt kezelte évek óta azt a beteget, aki egy Afrika déli részét érintő utazásról tért vissza. Azt az elképesztő megfigyelést tette, hogy ismét olyan panaszai vannak, mint amikor elkezdődött a betegsége.

Feledékennyé vált és sokat hízott, gyenge lett, lábai és szemei erősen duzzadtak, nyakában pedig feszülést érzett. Itthon a vérvétel is igazolta a magas TSH-értéket, panaszai pedig csökkent pajzsmirigyműködésre utaltak. A beteg váltig állította, hogy szabályszerűen, a korábbiak szerint szedte reggelente a gyógyszert. 

A hőség árt a gyógyszereknek

Részletes beszámolója során a hölgy elmondta, hogy sokfelé jártak, és igen nagy volt a forróság. Mivel folyamatosan úton voltak, és a legtöbbször csak éjszakára álltak meg pihenni, a bőröndök egy részét pakolták csak ki az autóból. Kiderült, hogy a gyógyszerek napközben és a tűző napon is az autóban maradtak, és ez megmagyarázta a történteket.  

A pajzsmirigybetegség kihat az egész szervezetre, de leginkább a testalkaton és az arcon látszik. Nézd meg képeken, mekkora lehet a különbség kezelés előtt és után!

Egyes gyógyszerek - ide tartoznak a pajzsmirigygyógyszerek is - a nem megfelelő tárolás miatt a nyári hőségben hatástalanná válhatnak, mivel 30 Celsius-fok felett lebomlanak, és elveszítik hatásukat. A hölgy panaszai az új gyógyszer felírása után csökkentek, majd megszűntek. A gyógyszereket tehát nem szabad meleg helyen hagyni, és akkor hatásosak maradnak.

A cikk az ajánló után folytatódik

10 perc alatt eredmény

A pajzsmirigy alulműködés gyorsteszt teszt előnye az egyszerű használat: kényelmesen, otthon bárki el tudja végezni, csupán egyetlen vércseppre van szükség hozzá.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Az is számít, mivel veszed be a gyógyszert

A nyaralás ideje alatt az étkezési szokások is változhatnak, arra azonban fontos ügyelni, hogy a gyógyszereket továbbra is lehetőleg vízzel kell bevenni. A grépfrút és a pomelo gyümölcsökből készült italok a reggeli ételek gyakori összetevői. Az ebben a két gyümölcsben található összetevők például gátolhatják bizonyos készítmények felszívódását. Ezért csak egy-két órával a gyógyszer bevételét követően javasolt fogyasztani az említett gyümölcsökből készült italt.

Ezt is szeretjük