A 4 legjobb görcsoldó
Szerintünk
Nem sikerült még megtalálnod azt a gyógyszert, mely hatékonyan enyhíti a havonta jelentkező menstruációs görcsöket? Segítünk!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A női lét egyik legkellemetlenebb velejárója a menstruációt kísérő görcs. A fájdalmat a méhizom összehúzódása váltja ki, ami segíti a méhnyálkahártya leválását. Szinte mindenkinek más módszere van a görcsök enyhítésére: van, aki a relaxálásra esküszik, míg más a forró fürdőt részesíti előnyben.

Ha azonban nincs elég időd arra, hogy pihenj, ellazulj, ám a fájdalomtól minél előbb megszabadulnál, kénytelen vagy tablettához nyúlni. Eláruljuk, mi milyen gyógyszereket részesítünk előnyben.

Ági - No-Spa

Görcsoldóként a No-Spát használom, annak is a Forte verzióját. Bár legtöbbször a - szerencsére ritkán rám törő - migrént orvosolom vele, meglepően sikeresen, a női problémákra is kitűnően használható.

A hatásmechanizmus mindkét esetben hasonló, ugyanis a fejfájások 90%-át agyérgörcs okozza, így a migrén is ebbe a kategóriába esik. Ha valakinek csak enyhe menstruációs görcsei vannak, akkor jobb a sima változatot használni, és a Fortét csak abban az esetben, ha valóban erős görcsök kínoznak. A No-Spa ára hatszáz forint körül alakul, míg a Forte verzió valamivel drágább: körülbelül ezer forintba kerül.

Melinda - Algopyrin

Bár nem kifejezetten görcsoldó tabletta, én Algopyrinnel védekezek a menstruációs fájdalmak ellen. Az első napokon beveszek egy fájdalomcsillapítót, és - ha ez még nem volna elég hatékony - egy meleg vizes palackkal ágyba bújok.

Amíg a gyógyszer hat, a langyos melegítő palack enyhíti a hullámokban jelentkező görcsöket - mivel a magasabb hőmérséklet az erek tágulását eredményezi. Bár sokan félnek az Algopyrin veszélyes mellékhatásaitól, eddig semmi aggodalomra okot adó jelet nem tapasztaltam alkalmazása során, és számomra ez bizonyult a legtartósabb fegyvernek a menstruációs görcsök ellen. Sajnos a tabletta ma már vényköteles, ára pedig hét-nyolcszáz forint körül alakul.

Noémi - Algoflex-M

Szerencsére ritkán fordul elő velem, hogy menstruációs görcseim lennének, de amikor igen, akkor sajnos annál erősebbek, ami a napi munkámra is rányomja a bélyegét.

Nem szeretek gyógyszert bevenni, ám ilyen esetben semmi más nem segít rajtam. Ami leginkább bevált, az az Algoflex-M. Viszonylag hamar, körülbelül húsz perc alatt elmulasztja a legerősebb görcsöt is, ezért mindig tartok a táskámban, hogy sose érjen meglepetés. A tabletta ára hét-nyolcszáz forint.

Eszti - Meristin

Sokféle gyógyszert kipróbáltam már menstruációs görcsök ellen. Eddig egyetlen tabletta váltotta be a hozzá fűzött reményeimet, ez pedig a Meristin. Sajnos jelenleg vényköteles, így kénytelen vagyok az orvsommal felíratni. Cserébe viszont remekül enyhíti a fájdalmakat, és körülbelül negyed órán belül hatni kezd.

Már egyetlen tablettával is elérhető a kívánt hatás, ha pedig szükség van rá, még egyet beveszek a nap folyamán. Bár a gyógyszernek lehetnek mellékhatásai - hányinger, szédülés, esetleg álmosság -, én szerencsére eddig nem tapasztaltam őket. A tabletta körülbelül nyolcszáz forintba kerül.

Fontos!
Nekünk ezek a gyógyszerek váltak be. Ha többet akarsz tudni róluk, kíváncsi vagy a pontos adagolásra vagy a hatóanyagokra, kérdezd orvosodat, és minden esetben olvasd el a mellékelt tájékoztatót!

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük