Az 5 legjobb fejfájás-csillapító

Szerintünk

A halántéknál jelentkező tompa fájdalom könnyen tönkreteheti a legszebb nyári napot is. Eláruljuk, nekünk mi szokott segíteni.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az időjárási frontok, a mindennapi stressz vagy egy egyszerű megfázás könnyen kiválthatja a kínzó fejfájást. Ilyenkor valószínűleg te sem tudsz másra gondolni, mint arra, hogy azonnal megszabadulj tőle.

Bár napjainkban az emberek egyre jobban tartanak a szintetikus gyógyszerek mellékhatásaitól, ha a fájdalom annyira erős, hogy akadályoz a napi tevékenységben, a leghatékonyabb megoldás a gyógyszer. Amennyiben nem tudod eldönteni, melyik a leghatékonyabb, adunk némi támpontot.

Ági - No-spa forte

Szerencsére nem vagyok különösebben fejfájós típus, de olykor nekem is sajog a halántékom. Amikor ez bekövetkezik, sajnos teljesen használhatatlan vagyok egész nap - hiszen ilyenkor egyáltalán nem tudok koncentrálni. Épp ezért nincs időm kivárni, míg elmúlik, így biztos, hogy gyógyszert veszek be. Nekem, bár nem fejfájás-csillapítóként ismerik, a No-spa forte változata vált be. Mivel görcsoldó hatása van, elernyeszti a megfeszült agyi ereket, melyek a fejfájást okozzák. Ha időben sikerül bevennem, még a migrénes fejfájást is megszünteti, amitől néha szenvedek.

Melinda - Algopyrin

Mivel érzékeny vagyok az időjárás-változásokra, frontok idején nagyon erős fejfájás gyötör. Ilyenkor nem segít más, csak az Algopyrin. Bár ez az alapvető fájdalomcsillapító egy ideje már vényköteles, mindig tartok belőle otthon, hiszen nem csak fejfájás ellen, de menstruációs görcsökre és lázra is ez jelenti számomra az egyetlen megoldást. Arra mindig ügyelek, hogy két tabletta között legalább négy óra szünetet tartsak, így eddig még semmilyen kellemetlen mellékhatást nem tapasztaltam. Amikor azonban olyan erős fejgörcs tör rám, hogy a gyógyszer sem segít, a hideg vizes borogatásra és a pihenésre esküszöm.

Eszti - Aspirin Plus C

Szerencsés alkat vagyok, mivel viszonylag ritkán fáj a fejem. Ha mégis előfordul, az általában egy megfázásos betegség járulékos tünete, esetleg az alváshiány következménye. Nem kedvelem a tablettákat és kapszulákat, így előnyben részesítem a folyékony formában bevehető gyógyszereket. Az Aspirin Plus C-t szoktam használni a fejfájós napokon, mely enyhébb fájdalom esetén nagyjából 20 percen belül megszünteti a kellemetlen problémát. A fejfájáson kívül alkalmazható még meghűlésre, ízületi fájdalomra és fogfájásra is.

Lilla - Algoflex Forte

Bár nem szeretek minden adandó alkalommal gyógyszerekhez nyúlni, vannak olyan esetek, melyek kivételt képeznek ez alól. A fogfájás mellett a hosszan tartó, hasogató fejfájás is ebbe a kategóriába tartozik. Ezt a tünetet sajnos elég gyakran tapasztalom a nyári időszakban, köszönhetően annak, hogy én is a frontérzékenyek népes táborát gyarapítom. Ilyenkor az Algoflex  Forte jelent számomra gyors és biztos megoldást: körülbelül 20 perc alatt fejti ki hatását, és olyan eredményesen mulasztja el a fejfájást, hogy általában a későbbiekben sem tér vissza a probléma. Így bőven elég, ha egy nap csak egy tablettát szedek be.

Erna - Advil Ultra Forte

Hétköznapokon szerencsére nem vagyok fejfájós típus, ezért inkább általános fájdalomcsillapítók találhatók a gyógyszeres dobozomban. Ha esetleg egy átmulatott éjszaka után, a dehidratáltság miatt reggel forogna velem a szoba, úgy muszáj bevennem valamilyen hatékony fejfájás-csillapító gyógyszert. Nekem az Advil Ultra Forte vált be leginkább a kellemetlen tünetek megszüntetésére. A tompa, folyamatos fájdalmat gyorsan megszünteti, és az álmosság ellen is nagyon hatásos. Folyékony állagának köszönhetően más fájdalomcsillapítókhoz képest gyorsabban hat.

Ezek a mi kedvenceink. A pontos adagolásról, valamint az esetleges mellékhatásokról kérdezd orvosodat.
Ezt is szeretjük