Meddig szabad használnod a fürdőpamacsot?
Az egészségügyi szakemberek ajánlása
Ennél tovább tilos használni!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tisztításra, tisztálkodásra használt eszközök esetében a szükségesnél ritkábban merül fel a csere, illetve fertőtlenítés igénye.

Így van ez a mosogatószivaccsal és a napainkban mind többek által használt fürdőpamacsokkal is. Mivel ezek a termékek szintetikus anyagból készültek, kevésbé ideális táptalajnak számítnak a luffa, illetve más természetes anyagú szivacsokhoz képest, ám nem árt odafigyelned.

Meddig szabad használnod a fürdőpamacsot?

A legtöbben akkor cserélik a fürdőpamacsot, amikor az szétbomlik, esetleg gyanús, penészre emlékeztető foltokat látnak rajta.

Ennél azonban érdemes kicsit óvatosabbnak lenned, hiszen ezeken a testeddel érintkező, nedvességnek kitett tisztálkodási eszközökön számos baktérium és gomba telepedhet meg.

Ők élnek a fürdőpamacson

Gyakori vendég például a fürdőpamacsokon az Acinetobacter nevű baktérium, amely sebfertőzést, kötőhártya-gyulladást okozhat, illetve a Candida albicans nevű élesztőgombafaj, amely testszerte kellemetlen tüneteket válthat ki.

Az egészségügyi szakemberek ajánlása

A Columbia Egyetem egészségügyi szakemberei által működtetett Go Ask Alice! nevű információs site szerint gyakran a túl sokáig használt fürdőpamacs okoz bőrkiütést, szőrtüszőgyulladást. Éppen ezért érdemes néhány hetente lecserélni azt. Ha túl szűknek érzed ezt az időintervallumot, az alábbi fertőtlenítési technikát ajánlják számodra. Amennyiben rendszeresen fertőtleníted ily módon a fürdőpamacsot, elegendő háromhavonta cserélni.

Tiszta tér, tiszta lélegzet

Az Ambiance Provenacle fertőtlenítő és frissítő hatású keverék 100% tiszta és természetes, bevizsgált kemotípusú illóolajokból készült. Összetevőinek, a kakukkfűnek, a levendulának és a rozmaringnak köszönhetően semlegesíti a teret, valamint baktérium- és vírusölő hatással bír, ami a téli időszakban kifejezetten hasznos, de az év más szakaszaiban is hatékony segítség lehet. Ajánlott mindenkinek, aki felfrissülésre vagy épp a levegő megtisztítására vágyik.

Tudj meg róla többet!

Promóció

Így lesz hosszabb életű a fürdőpamacs!

Alapvető, hogy minden használat után alaposan öblítsd ki, majd akaszd fel egy jól szellőző helyre száradni - ez nem feltétlenül a fürdőben találod. Hetente egyszer pedig nem árt fertőtleníteni a fürdőpamacsot, mégpedig a következő módszerrel: keverj el körülbelül 4 liter meleg vízben 1 deciliter fehérítőt, áztasd benne a szivacsot öt-tíz percig, végül alaposan öblítsd ki tiszta vízben, majd csavard ki, és hagyd száradni.

Ezt is szeretjük