Az 5 legjobb fogkrém
Szerintünk
Nyúlik, darabos, büdös, káros, drága. Vagy éppen ellenkezőleg: illatos, finom, hatékony és olcsó - a fogkrémek két nagy csoportja.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gyógyszertárakban, drogériákban, illetve hipermarketekben sorakozó fogkrémek hada egyre csak bővül, míg a kedves vásárló egyre tanácstalanabb. A csábító reklámokról már nem is beszélve, melyekben Lacinak jó a foga, és szereti a zöldalmát, a hölgyek rezzenéstelen arccal harapják a jeget, a férfiak pedig olyan tökéletes és vakítóan fehér fogsorral rendelkeznek, hogy még a legjobb fogtechnikus sem álmodozik ilyen tökéletes munkáról.

Ezek után betérsz a boltba, megveszed azt, amelyiknek elsőre eszedbe jut a neve, de fogmosás után valahogy mégsem Laci mosolyog vissza a tükörből. Sőt, a fogrém rossz ízű volt, vagy ragacsos, esetleg még néhány óra múlva is serceg a fogad alatt.

Mi is kipróbáltunk már szinte minden fogkrémet, és mindannyian megtaláltuk azt, melyet bátran merünk ajánlani. Melyek ezek? Most eláruljuk!

András

Fogkrém úgy, ahogy én szeretem!

Mielőtt rátaláltam a Sensodyne Classic fogkrémre, minden fagyievésnél olyan arcot vágtam, mintha citromba haraptam volna. Biztos sokan ismerik az érzést, amikor hidegre – vagy esetleg melegre - hirtelen megfájdul a fog töve. Az ínyem és a fogam nekem is érzékeny, gondos ápolásra szorul, és mint később megtudtam, néhány, fehérítő hatásúnak mondott fogkrém tovább rontotta ezt az állapotot a fogzománcom durva rongálásával. A Sensodyne azonban megoldotta a problémát, méghozzá úgy, ahogy én szeretem: nem a tünetet, hanem magát a betegséget kezelte. Ezért azt sem bánom, hogy magasabb árkategóriába tartozik, és legtöbbször csak a patikában jutok hozzá.

Juli

Hahó Hód!

Miután pár éve elhintették a köztudatban, hogy a neves és agyonreklámozott fogkrémek mennyire "károsak", úgy döntöttem, hogy még ha a legsármosabb doktorbácsi mosolyog rám a reklámból, én akkor is olyan terméket vásárolok, ami lehetőleg minél több természetes anyagot tartalmaz. Az ideológia mellett további szempont volt a fogfehérítés, bár nem dohányzom, azért a napi egy-két kávét mégis ellenségnek tekintem. A Vademecum Express white fogkrém mellett döntöttem, mely hatékonyan fehéríti a fogakat, miközben kamillát és zsályát tartalmazó összetétele természetes gyengédséggel védi a fogzománcot. Fluoridtartalma segít, hogy a fogak még ellenállóbbak legyenek a fogszuvasodással szemben. Persze azért halkan megjegyzem, nem mindig vagyok hű a termékhez. Néha-néha, más ízvilág után kutatva kipróbálom más cég termékeit is, de végül mégis visszatérek a már jól beválthoz.

Judit

Nosztalgia fogkrémbe zárva!

Jól emlékszem a gyerekkorom fogkrémízeire. Közel nem volt ekkora a választék, mégis mindenkinek szépek és egészségesek voltak a fogai. Éppen ezért használok Amodent-et – a finoman mentolos íze visszaidézi a régi időket, ugyanakkor elég régóta használom ahhoz, hogy reálisan lássam hatásait. Fogaim egészségesek, melyet fogorvosom is minden esetben megerősít, valamint jó az íze és az illata is. Mindenhol kapható, patikában, drogériában, de még a legtöbb élelmiszerboltban is, és az ára is nagyon kedvező.

Pálma

A svájci megbízhatóság!

Nem vagyok túl hűséges típus a különböző termékek terén, a fogkrémeket illetően pedig még annyira sem. Az ugyanis, hogy mikor milyet veszek, többnyire hangulatfüggő. Ami azonban időről időre ismét megvásároltatja magát – köszönhetően talán annak is, hogy már gyermekkoromban is használtam -, az az elmex fogszuvasodás elleni fogkrémje. A svájci termékeket egyébként is megbízhatónak tartom, az pedig csak növeli az emlex iránti bizalmam, hogy immáron 45 éve jelen van a piacon. És hogy miért szeretem? Mert kellemes, ugyanakkor erős mentolos íze van, ami azonban nem bántó. Olafluorid-tartalmának köszönhetően képes megállítani a kezdődő fogszuvasodást, így védi a fogakat a szuvasodás ellen, továbbá megakadályozza a baktériumok szaporodását, és ezzel csökkenti a keletkező lepedék mértékét.

Luca

Egy márka, több íz!

Régebben nálam a fogkrémvásárlás egész egyszerűen zajlott: megnéztem, melyik termék akciós, és azt vettem meg. Aztán fogorvosom felvilágosított róla – bár tudtam, csak nem foglalkoztam vele -, hogy a fogkrémek össze-vissza váltogatása nem feltétlenül jó. Ő a Colgate Total-t ajánlotta nekem, mely mellett a mai napig kitartok. És amellett, hogy valóban isteni íze van, normális áron, mindenhol kapható, nem folyik, nem csöpög, kellőképpen habzik, és nem is csak egy ízben kapható, így aztán nem lehet megunni. Ellátja azt a feladatát is, amit egy fogkrémnek el kell: védi a fogaimat, sokáig friss leheletet biztosít, hatékony és kíméletes egyben.

Ezt is szeretjük