Az 5 legjobb fogkefe
Szerintünk
Nem minden csak a fogkrémen múlik, az is fontos, hogy milyen sörtével, erősséggel vagy tisztítófejjel mosol fogat!

beauty and style
Top olvasott cikkek

A fogkefe nagyon fontos kérdés, hiszen a tiszta szájüreg, a friss lehelet és a fehér, egészséges fogak az alapvető higiénia részei. Ezt azonban nem csak a jó fogorvos, a megfelelő hatású fogkrém vagy a legjobb fogselyem kiválasztásával biztosíthatod magadnak. A fogkefe legalább ugyanilyen fontos szerepnek örvend.

Na de milyet válassz? Puhát, közepeset, keményet? Egysorosat vagy össze-vissza sörtéset? Legyen benne műanyag csík, vagy rendelkezzen hajlékony fejjel? Elhanyagolható részleteknek tűnnek, pedig a hófehér eredmény szempontjából igenis fontosak.

András

Ragyogó mosoly, fényesítő kehely

Mivel szerintem a fogak tisztasága nagyon fontos, és ápoltságunk egyik legalapvetőbb összetevője, ezért semmit sem bízok a véletlenre. Évek óta csakis az Oral-B Advantage Artica-t használom, amelyet elláttak egy egyedülálló fényesítő kehellyel, hogy maximalizálják a fogkrém hatékonyságát. Ezzel a fogkefével könnyedén és hatékonyan tudom megtisztítani és kifehéríteni a fogaimat, mosolyom ezáltal pedig még ragyogóbb, fehérebb és egészségesebb lesz. Formatervezése révén a nyele kényelmes és biztonságos, a sörték speciális elrendezése miatt pedig a fogkrémet is jól megtartja. Nem beszélve arról, hogy sokféle szín közül is választhatok, nekem a kedvencem a lime-zöld színű.

Juli

Egyszerű, de nagyszerű

Nos, én a Reach típusú fogkefére esküdtem régen, aminek enyhén hajlítható, átlátszó a nyele, és a feje egészen picike és tömött volt. Semmi más extrával nem rendelkezett. Sajnos azonban kivonták a forgalomból. Elég nagy dilemmában voltam, mert a piacon azóta sem találok ehhez foghatót. De ami egy icipicit hasonlít hozzá, azt az Oral-B-nél találtam meg. Az Oral-B Indicator-t is a minimalitás jellemzi. Semmi extra nincsen hozzá és rajta. Nincs nyelvvakargatós műanyag rajta, és a sörtéi közé sem raktak idegesítő, állítólagos extra funkcióval ellátott műanyagot. Viszont jelzi, ha le kell már cserélni – megváltozik a sörték színe, így biztosan nem felejtek újat venni.

Pálma

Gumicsík és nyelvtisztító

Mivel hajlamos vagyok időnként bedőlni a reklámok csábításának, jó néhány gyártó fogkeféjét kipróbáltam már. Volt, hogy gumicsíkkal és nyelvtisztító fejjel ellátott landolt a kosaramban, de olyan is, amikor a legegyszerűbb típusra esett a választás. És sajnos azt sem mondhatom, hogy megtaláltam köztük a kedvencem, mert szinte minden alkalommal más és más fajtát veszek le a polcról. Az azonban említésre méltó tény, hogy valahogy egyre gyakrabban nyúlok az Oral-B fogkeféi felé. Jelenleg is egy ilyen terméket használok, nevezetesen az Oral-B Advantage Plus-t, amivel tökéletesen elégedett vagyok. A gyártók tulajdonképpen a legegyszerűbb fogkeféjüket fejlesztették tovább néhány kifelé dőlő sörtével, amelyek gyengéden masszírozzák és tisztítják az ínyt, míg az Oral-B Power Tip és Action Cup sörték a nehezen elérhető helyekre is beférnek. Nagyon szeretem, mert valóban alaposan tisztít, ráadásul a nyélkiképzése is kényelmes használatot biztosít.

Ági

Össze-vissza sörték

Nemrég találtam meg a tökéletes fogkefét. Az Oral-B Cross Action Vitalizer fogkefe médium változatát használom. A sörtéi megfelelő keménységűek, se nem túl puhák, se nem túl durvák. Szálai össze-vissza állnak, gondolom ez a cross action része a dolognak. Mindenesetre tényleg alaposan tisztít, mindenhova kényelmesen befér a fogkefe feje. Az oldalán lágy műanyag tüskék találhatók, az íny rendbetételére.

Luca

Semmi extra, csak legyen erős

Sokáig nehezen találtam fogkefét, mert szépen lassan kivonják a forgalomból az erős sörtéjűeket. Én viszont csak azokat szeretem. Nem igénylem, hogy egy fogkefének mindenféle funkciója legyen, ne rezegjen, nem szeretnék fényesítő gumilapot sem, nem kell, hogy a feje bólogasson, vagy a nyelvemet is dörzsölgethessem vele. A tendencia azonban azt mutatja, hogy az extrákból egyre több, a hard fogkefékből viszont egyre kevesebb van. Aztán szerencsére megtaláltam az Aquafresh Clean & Flex STD hard fogkeféjét, amit minden egyes boltban lehet kapni. Erős, de nem sérti fel az ínyem, kényelmes a nyele, és adnak hozzá fejvédőt is, ami nélkül le sem emelek egy fogkefét a polcról.

Ezt is szeretjük