Az 5 legjobb fogkefe

Szerintünk

Nem minden csak a fogkrémen múlik, az is fontos, hogy milyen sörtével, erősséggel vagy tisztítófejjel mosol fogat!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fogkefe nagyon fontos kérdés, hiszen a tiszta szájüreg, a friss lehelet és a fehér, egészséges fogak az alapvető higiénia részei. Ezt azonban nem csak a jó fogorvos, a megfelelő hatású fogkrém vagy a legjobb fogselyem kiválasztásával biztosíthatod magadnak. A fogkefe legalább ugyanilyen fontos szerepnek örvend.

Na de milyet válassz? Puhát, közepeset, keményet? Egysorosat vagy össze-vissza sörtéset? Legyen benne műanyag csík, vagy rendelkezzen hajlékony fejjel? Elhanyagolható részleteknek tűnnek, pedig a hófehér eredmény szempontjából igenis fontosak.

András

Ragyogó mosoly, fényesítő kehely

Mivel szerintem a fogak tisztasága nagyon fontos, és ápoltságunk egyik legalapvetőbb összetevője, ezért semmit sem bízok a véletlenre. Évek óta csakis az Oral-B Advantage Artica-t használom, amelyet elláttak egy egyedülálló fényesítő kehellyel, hogy maximalizálják a fogkrém hatékonyságát. Ezzel a fogkefével könnyedén és hatékonyan tudom megtisztítani és kifehéríteni a fogaimat, mosolyom ezáltal pedig még ragyogóbb, fehérebb és egészségesebb lesz. Formatervezése révén a nyele kényelmes és biztonságos, a sörték speciális elrendezése miatt pedig a fogkrémet is jól megtartja. Nem beszélve arról, hogy sokféle szín közül is választhatok, nekem a kedvencem a lime-zöld színű.

Juli

Egyszerű, de nagyszerű

Nos, én a Reach típusú fogkefére esküdtem régen, aminek enyhén hajlítható, átlátszó a nyele, és a feje egészen picike és tömött volt. Semmi más extrával nem rendelkezett. Sajnos azonban kivonták a forgalomból. Elég nagy dilemmában voltam, mert a piacon azóta sem találok ehhez foghatót. De ami egy icipicit hasonlít hozzá, azt az Oral-B-nél találtam meg. Az Oral-B Indicator-t is a minimalitás jellemzi. Semmi extra nincsen hozzá és rajta. Nincs nyelvvakargatós műanyag rajta, és a sörtéi közé sem raktak idegesítő, állítólagos extra funkcióval ellátott műanyagot. Viszont jelzi, ha le kell már cserélni – megváltozik a sörték színe, így biztosan nem felejtek újat venni.

Pálma

Gumicsík és nyelvtisztító

Mivel hajlamos vagyok időnként bedőlni a reklámok csábításának, jó néhány gyártó fogkeféjét kipróbáltam már. Volt, hogy gumicsíkkal és nyelvtisztító fejjel ellátott landolt a kosaramban, de olyan is, amikor a legegyszerűbb típusra esett a választás. És sajnos azt sem mondhatom, hogy megtaláltam köztük a kedvencem, mert szinte minden alkalommal más és más fajtát veszek le a polcról. Az azonban említésre méltó tény, hogy valahogy egyre gyakrabban nyúlok az Oral-B fogkeféi felé. Jelenleg is egy ilyen terméket használok, nevezetesen az Oral-B Advantage Plus-t, amivel tökéletesen elégedett vagyok. A gyártók tulajdonképpen a legegyszerűbb fogkeféjüket fejlesztették tovább néhány kifelé dőlő sörtével, amelyek gyengéden masszírozzák és tisztítják az ínyt, míg az Oral-B Power Tip és Action Cup sörték a nehezen elérhető helyekre is beférnek. Nagyon szeretem, mert valóban alaposan tisztít, ráadásul a nyélkiképzése is kényelmes használatot biztosít.

Ági

Össze-vissza sörték

Nemrég találtam meg a tökéletes fogkefét. Az Oral-B Cross Action Vitalizer fogkefe médium változatát használom. A sörtéi megfelelő keménységűek, se nem túl puhák, se nem túl durvák. Szálai össze-vissza állnak, gondolom ez a cross action része a dolognak. Mindenesetre tényleg alaposan tisztít, mindenhova kényelmesen befér a fogkefe feje. Az oldalán lágy műanyag tüskék találhatók, az íny rendbetételére.

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!

Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is. 

Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet. 

Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Promóció

Luca

Semmi extra, csak legyen erős

Sokáig nehezen találtam fogkefét, mert szépen lassan kivonják a forgalomból az erős sörtéjűeket. Én viszont csak azokat szeretem. Nem igénylem, hogy egy fogkefének mindenféle funkciója legyen, ne rezegjen, nem szeretnék fényesítő gumilapot sem, nem kell, hogy a feje bólogasson, vagy a nyelvemet is dörzsölgethessem vele. A tendencia azonban azt mutatja, hogy az extrákból egyre több, a hard fogkefékből viszont egyre kevesebb van. Aztán szerencsére megtaláltam az Aquafresh Clean & Flex STD hard fogkeféjét, amit minden egyes boltban lehet kapni. Erős, de nem sérti fel az ínyem, kényelmes a nyele, és adnak hozzá fejvédőt is, ami nélkül le sem emelek egy fogkefét a polcról.

Ezt is szeretjük