Fejfájás, rossz lehelet és szemölcsök ellen
Így használd az agyagot!
A sárhoz hasonlító agyag igazán sokrétű hatású, számtalan orvosi problémát megszüntet.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A természetben nem egy olyan anyag létezik, amelyet gyógyító célból fel lehet használni. Gondolj csak az aloe verára, a kamillára vagy éppen a körömvirágra. De nemcsak a növények képesek a különböző problémák okait megszüntetni, hanem az agyag is.

A sárhoz hasonló, barna anyag egyfajta ásvány, és mint minden ásványi anyagnak, ennek is igazán sokrétű hatása van. A kozmetikai ipar már régen felismerte ezt, de a természetes gyógyítás hívei is szívesen alkalmazzák. Próbáld ki te is!

Agyag-ABC

Az agyag számtalan gyógyító tulajdonsággal rendelkezik. Antiszeptikus hatásának hála könnyedén elbánik a fertőzésekkel, pótolja az energiát, de a sebeket is összehúzza. Ezenkívül szó szerint méregtelenítő hatása is van, kutatások szerint a mérgező anyagokkal az agyag könnyen elbánik. Ám ha éppen migrénnel, rossz lehelettel vagy egy kellemetlen szemölccsel küszködsz, akkor is bátran bevetheted a sokrétű gyógyító anyagot.

Az agyagnak számos fajtája van, ezért mielőtt segítségül hívnád, ellenőrizd, hogy megfelelő-e számodra az adott típus, valamint lényeges az is, hogy külsőleg, illetve belsőleg szeretnéd-e használni. Bioboltban kérhetsz felvilágosítást ez ügyben.

Erős fejfájásra, migrénre

Ha hirtelen fejfájásos rohamod van, amely csak a fejed egyik felét érinti, akkor migrénnel küzdesz. A kínzó fájdalmat gyakran kísérik gyomorpanaszok vagy fényiszony, amelyek sokszor még a hétköznapi tevékenységeket és a munkát is megkeserítik.

Helyezd hideg agyagpakolást a homlokodra nagyjából egy órára, valamint langyosat vagy meleget a nyakszirtre két órára. Eközben vegyél jó meleg agyagos vizes lábfürdőt. A pakolásokkal felváltva tegyél hideg vizes borogatást a homlokodra - egy csepp mentaolajjal vagy egy kis fűszerecettel gazdagított agyagos vízzel elkészítve.

Egészséges élet

Az egészséges életmód nagyban befolyásolja a szervezeted működését, így a legtöbb problémát orvosolhatod az életmódváltással. Ismerkedj meg a részletekkel.

Rossz leheletre

Időnként mindenkivel előfordul, hogy a lehelete valamilyen oknál fogva áthatóvá válik. Az okok között szerepelhetnek a lyukas fogak, gyomorhurut, rossz emésztés, torokgyulladás vagy éppen fűszeres ételek is. Ha neked is meggyűlik a bajod a kellemetlen szájszaggal, akkor ne habozz, bátran vesd be ellene az agyagot.

Természetesen ahhoz, hogy végérvényesen megszüntesd a rossz leheletet, először az okát kell meghatároznod. A természetes segítő nem oldja meg a problémát, de hatásos, ha minden reggel éhgyomorra elfogyasztasz egy-két kiskanál, pohárnyi vízben feloldott agyagot, annak is elsősorban a leülepedett részét. A nap folyamán szopogass el még néhány agyagtablettát.

Szemölcsre

A tömör, kicsiny, kiemelkedő duzzanat időnként egészen kellemetlen helyeken tud megjelenni, ráadásul sokszor fájdalmassá is válik. Azonban mielőtt szaladnál a bőrgyógyászhoz, hogy vegye le, próbálkozz meg a természet erejével.

Készíts kicsi agyagpakolásokat, amelyeket egy-két órára helyezz rá a kinövésekre. Naponta többször is megismételheted a műveleteket. Ezzel csillapíthatod a fájdalmat, de ha rövid idő után megint jelentkezik a hasogatás, akkor jobb, ha mégis orvoshoz fordulsz a problémával.

Cikkünk a Gyógyító szépítő pakolások, agyagkúrák című könyv alapján készült.

Az agyag egy természetes és egyszerű orvosság, amelyet az ókortól kezdve használnak a betegségek legyőzésére. Manapság ismét kezdik felfedezni ezt a nagyszerű, természet adta gyógyszert. Ez a kis könyv eléd tárja az agyag tulajdonságait, és ezernyi felhasználási módját, miközben egyéb természetes gyógymódokat is ajánl, amelyek növelhetik az agyagkezelés hatékonyságát. Ezek közül kiemelkedő jelentőségű a láb reflexzóna-masszázsa, amely a könyv függelékét alkotja.

Kiadja: Kossuth Kiadó.
Ára: 1200 forint.
A könyvet itt rendelheted meg!
Ezt is szeretjük